• home
 • video
 • pas verschenen

  Bayern-Real is finale avant la lettre, Mignolet tegen Nainggolan

  Het is de 7e halve finale tussen Bayern en Real.

  De loting van de halve finales van de Champions League heeft voor de zoveelste keer Bayern München aan Real Madrid gekoppeld op het kampioenenbal. Liverpool en Roma hebben een unieke kans op de finale. De heenmatchen zijn op 24 en 25 april, de terugmatchen op 1 en 2 mei. De finale is op zaterdag 26 mei in Kiev, met zeker 1 Belg.

  Loting halve finales:

  • Heenwedstrijden:
   - Dinsdag 24 april:
   Liverpool (Eng) - Roma (Ita)
   - Woensdag 25 april:
   Bayern München (Dui) - Real Madrid (Spa)
    
  • Terugwedstrijden:
   - Dinsdag 1 mei:
   Real Madrid (Spa) - Bayern München (Dui)
   - Woensdag 2 mei:
   Roma (Ita) - Liverpool (Eng)

  Voor de 12e keer al treffen de Duitse en Spaanse kampioen elkaar al in de Champions League, het wordt hun 7e onderlinge halve finale. Samen tellen ze 17 bekers met de grote oren: 12 voor Real en 5 voor Bayern.

  Real is dubbel titelhouder en kan dit seizoen weer rekenen op een fenomenale Ronaldo. De 33-jarige Portugees bezegelde woensdag vanaf de stip het lot van Juventus, goed voor zijn 15e doelpunt in Europa al. Dat brengt zijn totaal van Champions League-doelpunten op 120 in 150 wedstrijden.

  Real won zijn laatste 5 wedstrijden tegen Bayern, waarbij het 13 keer scoorde en slechts 4 goals slikte. Vorig jaar won Real in de kwartfinale. Het werd 1-2 in München en 4-2 (na verlengingen) in Madrid.

  Weerzien voor Salah, 1 Belg in finale

  Op papier lijkt Roma de underdog tegen Liverpool, maar de Engelsen onthouden beter de les van Barcelona. Dat gaf een 4-1 uit handen tegen Nainggolan en co. Liverpool-Roma is een heruitgave van de finale van 1984, toen Liverpool won (1-1, 4-2 na penalty's).

  Voor Salah wordt het een speciale match. De Egyptische aanvaller, overgekomen van Roma, scoort aan de lopende band in zijn eerste seizoen bij Liverpool. Hij maakte in de Premier League al 29 goals, evenveel dan in 2 seizoenen Roma (14 en 15). 

  Er zitten nog 2 Belgen in de Champions League, Simon Mignolet bij Liverpool en Radja Nainggolan bij Roma. We krijgen dus ook een Belg in de finale.

  Tweets over loting: