• home
 • video
 • pas verschenen

  Amstel-koersdirecteur Van Vliet over geval-Goolaerts: "Koers gaat altijd door"

  Leo van Vliet: "Ik heb hier al 20 jaar geleden over nagedacht."

  Heel wat mensen waren afgelopen zondag verontwaardigd dat Parijs-Roubaix ondanks de hartaanval voor Michael Goolaerts gewoon doorging. Leo van Vliet, de koersdirecteur van de Amstel Gold Race, heeft begrip voor zijn Franse collega's. Dat vertelt hij aan NUsport.

  Michael Goolaerts kreeg tijdens Parijs-Roubaix een hartaanval en overleed enkele uren later in het ziekenhuis. Had de wedstrijd wel mogen doorgaan, vroegen velen zich achteraf af?

  "Het is heel moeilijk in te schatten wat je zou doen", zegt Leo van Vliet aan NUsport. "Maar de wedstrijd gaat gewoon door. Dat is ook zo in bedrijven en in het normale leven. Hoe hard het ook klinkt: die jongen komt er niet door terug."

  "Wielrennen is een gevaarlijke sport, daar kies je voor. Er zijn zoveel valpartijen waarbij je denkt: die jongen komt nooit meer overeind."

  Van Vliet is niet over één nacht ijs gegaan. "Ik heb hier 20 jaar geleden al over nagedacht. Maar er kan natuurlijk een moment zijn dat alle ploegen zeggen: nu rijden we niet meer verder, want wat er gebeurd is, is te ernstig."

  "Heb ook nagedacht over minuut stilte"

  Bij de start van de Amstel Gold Race zal zondag wel een minuut stilte gehouden worden voor de overleden Michael Goolaerts. Ook daar heeft Van Vliet lang over nagedacht. "Moeten we het wel doen? Want ze hebben het woensdag in de Brabantse Pijl al gedaan."

  "Maar dit wordt de eerste WorldTour-wedstrijd, waar de ploegen rijden die ook Roubaix hebben gereden. Uit respect voor wat er gebeurd is, zullen we dus een minuut stilte houden."