Video: Is België met Derieuw straks een wereldkampioen boksen rijker?

  Oshin Derieuw kampt zaterdag voor de wereldtitel.

  Maak kennis met Oshin Derieuw (30), de West-Vlaamse die zaterdag de belangrijkste kamp van haar leven bokst in de Noord-Franse gemeente Hénin-Beaumont. Enkel de Dominicaanse Tejada kan Derieuw nog van de WBF-wereldtitel bij de superlichtgewichten houden.

  VIDEO: Maak kennis met Oshin Derieuw

  Derieuw: "Wereldtitel is horde die we moeten nemen"

  Oshin Derieuw heeft bij WBF, de World Boxing Federation (1 van de kleinere internationale boksbonden, red.),  al 2 kampioenschappen gebokst, waardoor ze de internationale en intercontinentale titel al op zak heeft. Slechts 1 ding rest haar nog, de wereldtitel. Derieuw zelf staat te trappelen voor haar titelkamp.

  "Ik heb altijd hoge verwachtingen. Ik hou het graag optimistisch en geef mezelf 70 procent kans op winst. Mijn grenzen zijn nog lang niet bereikt. Die wereldtitel zou mij ook de kans geven om naar andere federaties over te gaan, ik kijk er echt naar uit."

  "Mijn doel is om ooit voor de WBC, de World Boxing Counsil, te mogen boksen. Dat is in het profboksen toch een beetje het van het."

  "Mijn tegenstandster is Lina Tejada, een meisje van de Dominicaanse Republiek. Ze heeft een aantal wedstrijden meer op de teller dan ik, maar dat doet niets af aan mijn ambities. Het is een horde die we moeten nemen.", besluit Derieuw.

  Boksmicrobe krijgt laatbloeier Derieuw pas op 19e te pakken

  Oshin Derieuw stond pas op haar 19e voor het eerst in een boksring. De boksmicrobe had de West-Vlaamse meteen te pakken, en de kiem van een Olympische droom, in het amateurcircuit dus, werd gelegd.

  Het heilige vuur doofde in het decennium daarna amper, maar de weinige professionele ondersteuning dwong Derieuw naar Noord-Frankrijk uit te wijken. Daar (in Hénin-Beaumont) vecht ze op zaterdag 14 april om 22.30u voor de wereldtitel.