• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Wolves kennen hun tegenstanders op weg naar het EK handbal

  De Red Wolves proberen zich voor het eerst te plaatsen voor een EK.

  In Trondheim is geloot voor de kwalificaties van het EK handbal in 2020. België is ingedeeld in een groep met Kroatië, Servië en Zwitserland.

  Kroatië, halvefinalist op het afgelopen WK handbal, is de topfavoriet in de groep van de Red Wolves. België zal wellicht met Servië moeten knokken om de 2e plaats, die ook nog recht geeft op een ticket voor het EK.

  Dat EK wordt voor het eerst immers met 24 landen georganiseerd. Ook de beste 4 nummers 3 van elke groep krijgen een startbewijs.

  De groepswedstrijden worden in 3 periodes afgewerkt: 24-28 oktober 2018, 10-14 april 2019 en 12-16 juni 2019. België kon zich nog nooit plaatsen voor een groot toernooi.

  "We moeten vol voor die derde plaats gaan"

  "Dit is een zware loting", reageert Piet Moons, voorzitter van de Belgische handbalbond. "We nemen het op tegen twee landen uit de Balkan. In Kroatië en Servië liggen de roots van de handbalsport. Het wordt bijzonder moeilijk om als eerste of tweede in onze groep te eindigen."

  "Maar in sport weet je nooit. Denk maar aan de dubbele ontmoeting met Frankrijk. Thuis verloren we nipt en in Frankrijk hielden we lang gelijke tred."

  "We moeten bekijken hoe de wedstrijden elkaar opvolgen en hoe de conditie van de spelers zal zijn. Zwitserland is te bespelen, maar we mogen hen zeker niet onderschatten. Toch moeten we ambitieus zijn en vol voor die derde plaats gaan."