Liet biatlonbons zich omkopen om dopinggevallen weg te moffelen?

  Anders Besseberg stapt op.

  0 / 0
  De internationale biatlonfederatie (IBU) zou gedopeerde Russische atleten de hand boven het hoofd gehouden hebben. De politie van Oostenrijk, waar de hoofdzetel van de IBU gevestigd is, heeft een onderzoek geopend.

  De Oostenrijkse politie viel dinsdag binnen op de hoofdzetel van de IBU in Salzburg. Het onderzoek richt zich op de Noorse voorzitter Anders Besseberg en secretaris-generaal Nicole Resch (Dui).

  Het wereldantidopingagentschap WADA bevestigt dat het onderzoek met doping te maken heeft. De advocaat van de Russische klokkenluider Grigory Rodsjenkov heeft laten weten dat zijn cliënt betrokken is. Wellicht heeft informatie van Rodsjenkov geleid tot de inval.

  Volgens de media zou IBU-preses Besseberg het dopingmisbruik van 65 Russische atleten onder de mat geveegd hebben. De Noor zou daarvoor zo'n 300.000 euro aan smeergeld ontvangen hebben.

  Besseberg heeft vandaag zijn ontslag ingediend, al pleitte hij woensdagavond in de Noorse media nog onschuldig. "Ik denk dat we de regels gerespecteerd hebben. Zelf heb ik niks te verbergen", zei de 72-jarige Noor. Secretaris-generaal Resch heeft haar functies voorlopig neergelegd.