• home
 • video
 • pas verschenen

  Jolien Verschueren komt dit jaar niet meer in actie wegens kwaadaardige tumor

  Jolien Verschueren is 27 jaar.

  Veldrijdster Jolien Verschueren moet zich de komende maanden laten behandelen voor de tumor die in haar hersenen is gegroeid. Die tumor werd vorige week verwijderd, maar blijkt nu kwaadaardig te zijn.

  Jolien Verschueren werd vorige week dinsdag geopereerd aan een gezwel in haar hersenen. Dat werd 3 jaar geleden al ontdekt na een val op de training, maar toen uit een check-up bleek dat de tumor gegroeid was, bleek een operatie noodzakelijk.

  Uit de analyse van de tumor blijkt nu dat die kwaadaardig is, wat wijst op een soort kanker. "Dat vereist uiteraard een aanvullende behandeling", zegt Jens Demanet, de ploegdokter van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice.

  "Met die behandeling wordt zo snel mogelijk gestart, maar dit zorgt er wel voor dat het herstel een stuk langer zal duren dan oorspronkelijk gedacht. Dit jaar zal Jolien in ieder geval niet meer in actie komen."

  "Carrière on hold, maar mijn gezondheid primeert"

  Jolien Verschueren laat ondanks deze tegenslag de moed niet zakken. "Ik blijf zonder meer strijdvaardig. Met de steun van mijn familie, supporters, dokters en mijn team ga ik er vol tegenaan. Ook mijn geloof helpt mij daarbij!"

  "Ik besef dat mijn fietscarrière momenteel on hold staat, maar mijn gezondheid primeert." Jolien is intussen wel al uit het ziekenhuis ontslagen. De kleuterleidster van beroep herstelt thuis in haar vertrouwde omgeving.