• home
 • video
 • pas verschenen

  Felline past voor Ardense klassiekers: "Nog niet hersteld van kattenziekte"

  Fabio Felline won vorig jaar onder meer een rit in Romandië.

  Fabio Felline is nog niet helemaal verlost van toxoplasmose, de ziekte die hem al sinds de Tour van vorig jaar teistert. "Hij heeft zich dit seizoen nog niet goed in zijn vel gevoeld. Hij krijgt nu een behandeling waarbij de parasiet voorgoed wordt uitgeroeid."

  Fabio Felline had bij Trek-Segafredo een van de speerpunten moeten zijn voor de Ardense klassiekers, maar de 28-jarige Italiaan zal de wedstrijd voor zijn televisie moeten bekijken.

  Felline kwam dit seizoen dan wel al 27 koersdagen in actie, toch heeft hij nog altijd last van toxoplasmose, veroorzaakt door een kleine parasiet in zijn lichaam.

  "Hij heeft zich dit seizoen nooit echt goed in zijn vel gevoeld", zegt de ploegdokter. "Omdat hij bleef aandringen, hebben we enkele nieuwe onderzoeken gedaan en daaruit blijkt dat hij nog niet volledig hersteld is van zijn ziekte."

  "We zullen nu een specifieke behandeling opstarten die 6 weken zal duren en waarbij de parasiet voor eens en voor altijd uitgeroeid zal worden."

  Felline: "Helaas niet de eerste tegenslag in mijn carrière"

  "Ik ben heel erg gefrustreerd dat ik niet kan starten in de Ardense klassiekers", laat Felline zelf noteren. "Ik heb mijn niveau van het voorjaar van 2017 nog niet teruggevonden en hoop nu eindelijk verlost te geraken van die verdomde parasiet."

  "Helaas is dit niet de eerste tegenslag in mijn carrière. Maar ik zal opnieuw sterk terugvechten en er alles aan doen om zo snel mogelijk mijn niveau opnieuw te halen en nog sterker te worden dan voorheen."