• home
 • video
 • pas verschenen

  Ebbenhouten Schoen gaat naar Bandé, Carcela, Limbombe, Luyindama of Seck

  Vorig jaar ging de Ebbenhouten Schoen naar Youri Tielemans.

  De genomineerden voor de Ebbenhouten Schoen 2018 zijn bekend. Hassane Bandé, Mehdi Carcela, Anthony Limbombe, Christian Luyindama en Ibrahima Seck halen de shortlist.

  De Burkinees Hassane Bandé (KV Mechelen, volgend seizoen Ajax), de Marokkaan Mehdi Carcela (Standard, uitgeleend door Granada), Anthony Limbombe (Club Brugge), de Congolees Christian Luyindama (Standard) en de Senegalees Ibrahima Seck (Racing Genk) zijn dus nog in de running om Youri Tielemans op te volgen. Tielemans won vorig jaar de Ebbenhouten Schoen, de prijs die de beste Afrikaanse voetballer (of van Afrikaanse origine) uit de Belgische competitie bekroont.

  De jury bestaat uit onder meer de trainers uit de nationale afdelingen, leden van de Belgische sportredacties (geschreven en audiovisuele pers) en leden van een erejury. De jury nomineerde donderdag de vijf spelers, op 14 mei is de laureaat bekend.