• home
 • video
 • pas verschenen

  Buffon: "Ref heeft geen hart, maar een vuilnisbak in zijn borstkas"

  Buffon haalde na afloop stevig uit naar de scheidsrechter.

  0 / 0
  Zijn wellicht laatste Europese wedstrijd is gisteravond in mineur geëindigd voor Gianluigi Buffon. De doelman verliet het Europese toneel met een rode kaart in de slotfase van de wedstrijd tegen Real Madrid. "Alleen de scheidsrechter heeft een overtreding gezien."

  "Belang van bepaalde momenten aanvoelen"

  Anticlimax voor Juventus gisteravond in de 93e minuut. De Italianen lijken na een onwaarschijnlijke wedstrijd op weg naar verlengingen tegen Real, maar een penaltyovertreding van Benatia op Vazquez steekt daar een stokje voor. Ronaldo haalt de trekker over en knikkert de Oude Dame uit het kampioenenbal.

  Gianluigi Buffon zit dan al in de catacomben van Bernabeu na een rode kaart. De doelman protesteerde net iets te fel bij scheidsrechter Michael Oliver. "De scheidsrechter heeft een overtreding gefloten die hij als enige heeft gezien", zei Buffon na de wedstrijd.

  "Om grote wedstrijden in Europa te hebben, heb je grote spelers, trainers, supporters en scheidsrechters nodig. Je moet het belang van bepaalde momenten aanvoelen. Als je dat niet kan, dan ben je het niet waard om op het veld te staan."

  "Scheidsrechter is geen mens, maar een dier"

  De zwaar ontgoochelde Buffon schuwde de grote woorden niet."Na een onwaarschijnlijke comeback mag je dromen niet op die manier verwoesten met een twijfelachtige beslissing. Dan heb je geen hart, maar een vuilnisbak in je borstkas."

  "Zo'n penalty geven in de 93e minuut, dan ben je geen mens maar een dier. Als je niet met de druk omkan en niet de moed hebt om de juiste beslissing te nemen, ga je beter in de tribune zitten en wat chips eten."

  Juventus stuntte ondanks een 1-3-overwinning dus net niet na de 0-3-nederlaag in Turijn. "Ik ben heel fier op mijn ploegmaats. We bevonden ons in een onmogelijke situatie en toch hebben we iets ongelooflijk gerealiseerd", klonk het bij Buffon.

  Geen einde in schoonheid dus voor de 40-jarige doelman in zijn 117e en wellicht laatste Champions League-wedstrijd. Buffon gaf eerder al aan na dit seizoen te stoppen, al durft de doelman al eens van gedacht veranderen. Zo kwam hij ook terug op zijn afscheid bij de Italiaanse nationale ploeg.

  Benatia: "Vazquez liet zich vallen"

  Ook bij Medhi Benatia, die de penaltyovertreding op Vazquez maakte, kon scheidsrechter Oliver op weinig begrip rekenen. "We zijn bestolen. Vazquez zag me niet aankomen. Ik probeerde om hem heen te gaan om hem niet te raken en met mijn linkervoet tikte ik de bal aan. Vazquez liet zich toen vallen en de ref had het lef om in de laatste minuut de bal op de stip te leggen", zegt Benatia.

  "Je kan zo geen penalty fluiten in de 93e minuut. Ik had nooit de intentie om Vazquez te raken. Als er al contact was, dan was het met m'n dij, maar dat hoort bij voetbal. Real is een grote ploeg en heeft dit niet nodig."

  Massimiliano Allegri feliciteerde z'n spelers ondanks de uitschakeling. "We hebben een grootse wedstrijd gespeeld en hadden op z'n minst verlengingen verdiend. Maar wenen haalt niks uit. Er is een bittere nasmaak, omdat we onze kansen niet tot in de verlengingen konden verdedigen", zei de Juventus-coach.

  Vazquez: "Penalty, geen twijfel mogelijk"

  Bij Real zagen ze uiteraard geen graten in de late penalty. "Het was een juiste beslissing. Het was de laatste minuut, maar het was penalty. Ik kreeg de bal van Ronaldo en net toen ik wou afdrukken werd ik in m’n rug aangelopen. Er was geen twijfel mogelijk", zei Lucas Vazquez.

  Zinedine Zidane hield zich op de vlakte. "Ik heb het zelf niet gezien, maar de scheidsrechter gaf een penalty en dat kon niet meer veranderd worden. Ik ga nooit in discussie met de scheidsrechter, ook al heb ik daar al vaak redenen toe gehad.”

  "We hadden heel veel kansen, maar de bal wou er gewoon niet in. Dat moest uiteindelijk dus toch eens lukken. We hebben in Turijn een uitstekende wedstrijd gespeeld en met 0-3 gewonnen en vandaag was alles plots omgekeerd. Maar dat is voetbal en het is mooi."

  Over de rode kaart voor Buffon. “Ik denk niet dat Buffon het verdiende om uitgesloten te worden. Dit mag alles wat Buffon voor het voetbal betekend heeft niet uitwissen. Hij is een fantastische doelman", aldus Zidane.