• home
 • video
 • pas verschenen

  "Kansen groter bij Quick-Step? Het gaat mij ook om het plezier"

  0 / 0
  Sep Vanmarcke was woensdag een van de gasten in Extra Time Koers. De renner van Cannondale-Drapac kwam er terug op een recente uitspraak van Johan Museeuw.

  "Ik klasseer de uitspraak van Museeuw"

  Johan Museeuw liet zich een poosje geleden ontvallen dat Sep Vanmarcke al een klassieker gewonnen zou hebben als hij bij Quick-Step reed. Hoe denkt Vanmarcke daar zelf over, wilde Ruben Van Gucht weten?

  "Dat wordt vaak gezegd, maar ik klasseer zo'n uitspraak", zegt Vanmarcke. "In het voorjaar zou ik zeker in die ploeg passen en zouden mijn kansen wellicht groter zijn, maar er is ook nog de rest van het seizoen."

  "Bij mijn huidige en ook bij mijn vorige ploeg weet ik dat ik de rest van het seizoen nog een aantal kansen heb. Ik heb plezier als ik mijn kans kan gaan in de Eneco Tour, Canada, Plouay of een Tour-rit. Het strakke keurslijf van Quick-Step zou me minder liggen. Het gaat mij ook om het plezier in de koers."

  "Wil me écht gewenst voelen in een ploeg"

  "Er zijn ook zoveel jongens die kunnen winnen", gaat Vanmarcke voort. "Als ik in het verleden met Patrick Lefevere sprak, zei hij ook altijd dat ze nog veel andere opties hadden. Terwijl Jonathan Vaughters zei dat hij mij er absoluut bij wilde. Dat je écht gewenst bent in een ploeg scheelt voor mijn gevoel toch heel veel."

  "Ik denk dat ook vaak onderschat wordt hoe sterk die mannen van Quick-Step individueel zijn. Stel dat Yves Lampaert kopman is bij een andere ploeg. Dan heeft hij 6 jongens die voor hem rijden. Wie weet komt hij dan nog frisser in de finale en rijdt hij dan nog sterker."