• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Brabantse Pijl eert Michael Goolaerts bij de start

  0 / 0
  Om 12.30u is de Brabantse Pijl emotioneel van start gegaan met 1 minuut stilte voor Michael Goolaerts. De ploeg van de betreurde renner stond vooraan op de startlijn en droeg rouwbanden #ALL4GOOLIE.

  Achter de renners van Veranda's Willems-Crelan stonden ook teammaats die de koers niet rijden, onder meer Van Aert en Devolder, en andere leden van de ploeg.

  De stilte op de Grote Markt was oorverdovend. In gedachten bij de jonge renner die zondag na een hartstilstand in Parijs-Roubaix overleed, klonk er nadien een verwarmend applaus.

  Na de plotse dood van Goolaerts besliste zijn team om toch de Brabantse Pijl te rijden, uit eerbetoon voor hun vriend en ploegmaat. De organisatie paste zijn omkadering aan, zonder muziek. Zo werd de hele ploeg als allerlaatste op het startpodium geroepen. Het rondje door Leuven voor de officiële start werd ook in stilte gereden, met Veranda's Willems-Crelan op kop.

  Alle ploegleden hadden een rouwband om met opschrift "Michael Goolaerts 24/07/1994-08/04/2018 #ALL4GOOLIE". De volgauto's en de camper van de ploeg droegen de opdruk #ALL4GOOLIE.

  Bekijk de beelden van het eerbetoon bij de start:

  Tweet van Veranda's Willems-Crelan: