• home
 • video
 • pas verschenen

  Lierse krijgt "zoals verwacht" geen licentie van de Licentiecommissie

  Opnieuw "njet" voor Lierse.

  De Licentiecommissie heeft Lierse slecht nieuws gebracht. De club uit 1B heeft ook na zijn herkansing geen licentie gekregen. De club zit op een schuldenberg en zoekt een overnemer.

  Boven het Lisp hangen al een tijdje donkere wolken. Lierse kampt met forse schulden en de zoektocht naar een overnemer verloopt niet van een leien dakje.

  Vorige week verdedigde Lierse zijn dossier bij de Licentiecommissie. Het kon toen meedelen dat Wadi Degla, de holding die nu nog eigenaar is van de club, beloofd heeft om de huidige schulden af te lossen. Maar die garantie bleek niet voldoende.

  "Het resultaat van de licentieaanvraag is zoals verwacht", meldt Lierse op zijn website. "De Licentiecommissie verklaarde de aanvraag ontvankelijk, maar ongegrond. Dat wil dus zeggen dat Lierse voorlopig geen licentie krijgt voor volgend seizoen."

  "Uiteraard is de belangrijkste zorg van de commissie het niet kunnen garanderen van de continuïteit van onze club en dat is een absolute vereiste voor het bekomen van de licentie. Die continuïteit kan enkel worden aangetoond wanneer Lierse een overnemer heeft en hiervoor kon de club bij de zitting vorige week helaas geen garanties geven."

  "De opdracht blijft dus gelijk: zo snel mogelijk proberen de overname af te ronden om dan met een nieuw dossier naar het BAS te trekken."