• home
 • video
 • pas verschenen

  Guardiola viseert de ref: "Met 2-0 was het een ander verhaal geweest"

  Voor Guardiola was het gisteren balen in de tribune.

  Manchester City zal ook dit jaar de Champions League niet winnen. Voor coach Pep Guardiola is het duidelijk wie de boeman is: scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz. "Hij is een speciale kerel, hij doet graag anders."

  "Beslissingen van scheidsrechter hebben grote impact"

  Kort voor de rust leek Leroy Sané Manchester City gisteravond op een 2-0-voorsprong te brengen tegen Liverpool. Maar zijn treffer werd onterecht afgekeurd voor buitenspel. Een woedende Guardiola ging verhaal halen bij scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz en mocht vervolgens de tweede helft vanuit de tribune volgen.

  "Ik heb hem niet beledigd. Ik was beleefd, ik was correct. Ik zei hem dat de bal via Milner bij Sané kwam. Maar ik ken Lahoz van in Spanje. Hij is een speciale kerel, hij doet graag anders, hij wil graag speciaal zijn. Als iedereen iets ziet, beslist hij het tegenovergestelde. Met 2-0 was het een ander verhaal geweest", zegt Guardiola.

  "Het is ook een ander verhaal wanneer het doelpunt van Mo Salah op Anfield Road buitenspel is. Of wanneer er bij het doelpunt van Gabriel Jesus op Anfield gevlagd wordt voor buitenspel.
  In de Champions League zijn de teams aan elkaar gewaagd en dus hebben de beslissingen van de scheidsrechter een grote impact."

  Voor City is het de derde nederlaag op rij. "We hadden zaterdag graag de titel gepakt tegen Manchester United en het was onze droom om door te stoten in de Champions League. We zijn verslagen door een uitzonderlijk team. Vorig seizoen strandden we in de 8e finales, dit seizoen in de kwartfinales. Hopelijk raken we volgend seizoen tot in de halve finales."

  "Verdiend in de halve finales"

  Big smile bij Jürgen Klopp na de wedstrijd. Hij wist Guardiola voor de derde keer dit seizoen te verslaan. "Guardiola heeft alle risico’s genomen, dat had ook de juiste beslissing kunnen zijn. City had twee, drie goals kunnen maken in de eerste helft. Wij wisten wel dat àls wij de bal veroverden, er kansen zouden komen. Maar die kansen hebben we niet benut in de eerste helft, omdat we te snel balverlies leden", zegt de Liverpool-coach.

  In de tweede helft lukte dat wel voor Liverpool. “In de Champions League gaat het niet om perfectie, maar om het resultaat en de juiste mentaliteit. Die strijdlust was er weer bij ons en daar hou ik van, ook al was het niet onze beste wedstrijd. Ik ben zeer gelukkig.”

  City begon sterk aan de wedstrijd, maar kon dat niveau na de rust niet meer aanhouden. "Als die tweede en derde goal niet vallen, wordt het plots moeilijker voor City. In de tweede helft keerde het momentum. We wisten dat de sfeer zou omslaan bij City als we 1 keer scoorden. De groep was heel geconcentreerd. We staan verdiend in de halve finales", klinkt het bij Klopp.

  Dolgelukkige Jürgen Klopp doet z'n verhaal bij Gary Lineker

  Bankzitter Simon Mignolet deelt in de vreugde

  Bernardo Silva pleit voor de VAR in de Champions League