• home
 • video
 • pas verschenen

  Franse renner Di Grégorio betrapt op gebruik van epo

  Di Grégorio rijdt bij Delko Marseille.

  Er hangt Rémy Di Grégorio een schorsing boven het hoofd. Bij een controle in Parijs-Nice zijn sporen van epo gevonden in zijn urine. In 2012 werd de 32-jarige Fransman al eens genoemd in een dopingzaak.

  De Internationale Wielerunie UCI meldt dat Rémy Di Grégorio op 8 maart tijdens Parijs-Nice een positieve plas heeft laten optekenen. De Fransman was in die etappe 55e geworden.

  Er zijn sporen van epo in zijn urine gevonden en Di Grégorio is voorlopig geschorst. Hij kan wel nog een analyse van zijn B-staal aanvragen.

  Di Grégorio gold in zijn jonge jaren als een groot Frans klimtalent, maar kon bij FDJ, Astana en Cofidis nooit echt de hoge verwachtingen inlossen.

  In 2012 werd Di Grégorio ook al genoemd in een dopingzaak. De Franse politie haalde hem uit de Ronde van Frankrijk voor zijn rol in een zaak van dopinghandel, maar Di Grégorio werd later vrijgesproken.

  Di Grégorio overwoog te stoppen met koers, maar hij zette een stap terug bij Delko Marseille, waar hij dit seizoen een rit in de Ronde van de Provence won.

  Ploegmanager: "Ik ben beschaamd"

  De ploeg van Di Grégorio is erg aangeslagen. "Ik ben beschaamd en terneergeslagen. Ik voel me verraden als de resultaten van de analyse bevestigd worden", zegt de teammanager.

  "Dit trekt onze investeringen in ons project volledig in twijfel. Dat was gebaseerd op ethische waarden. Na de Waalse Pijl zitten we samen met onze partners."

  Reactie van Louis Vervaeke: "Bravo, imbeciel"