• home
 • video
 • pas verschenen

  "Wat ik na de match zag in Rome had ik nog nooit gezien"

  Wesley Sonck zag gisteren in het Stadio Olimpico hoe Roma stuntte tegen Barcelona. De co-commentator van Proximus TV vond de kwalificatie van Roma oververdiend en stelt zich ook vragen bij de sterkte van Barcelona.

  "Uiterst zwak Barcelona"

  "Dit hadden we absoluut niet verwacht. Alles sprak ook in het nadeel van Roma. Barcelona had dit seizoen nog maar één keer 3 goals geslikt in één wedstrijd. Ze hebben ook bijna altijd zelf gescoord en in de Champions League hadden ze nog maar 3 doelpunten geïncasseerd. Allemaal zaken die wezen op een kwalificatie van Barça", zegt Wesley Sonck.

  "Maar Barcelona was echt uiterst zwak gisteren. Het is jaren geleden dat ik hen nog op zo'n niveau zag voetballen. Het ging al van in het begin mis, met die vroege goal van Dzeko. Daardoor voelde het volle stadion dat er wel iets mogelijk was. Het was een ideaal scenario."

  "Wat is Barça waard zonder Messi?

  "Dat Barcelona er nu uit ligt, is voor mij wel niet helemaal onverklaarbaar", gaat Sonck voort. "Ik heb al heel vaak gezegd dat  Barça een probleem heeft als Messi niet goed is of niet meedoet. Gisteren kwam er helemaal niks van hem. Ik vraag me af wat Barcelona echt waard is als Messi niet goed draait."

  "De afgelopen jaren was Messi ook een heel belangrijke factor, maar vorig jaar was er nog Neymar die ook heel vaak het verschil kon maken. Nu rust alle druk op Messi."

  "Gisteren had hij duidelijk een offday en het gevolg is dat Roma zich oververdiend gekwalificeerd heeft. Over twee wedstrijden was Roma gewoon de betere ploeg."

  "Nooit geziene vreugde"

  De overwinning van Roma zorgde voor waanzinnige vreugdetaferelen in de stad. "Ik geef al zo'n 5 jaar co-commentaar, maar wat ik gisteren na de match zag, dat had ik nog nooit gezien", zegt Sonck.

  "De mensen waren uitzinnig, het was een onwaarschijnlijk feest. Ik denk dat Rome een zware feestnacht achter de rug heeft."