• home
 • video
 • pas verschenen

  Vuelta-organisatie verrast niet: wildcards voor 3 Spaanse teams en Cofidis

  Wie volgt Chris Froome op?

  De organisatie van de Ronde van Spanje heeft vandaag bekendgemaakt welke ploegen een wildcard krijgen voor de 73e Vuelta. Cofidis, Burgos, Caja Rural en Euskadi zijn dit seizoen de gelukkigen.

  De Ronde van Spanje begint dit seizoen op  25 augustus in Malaga met een tijdrit van 8 kilometer. Drie weken later eindigt de Vuelta in de Spaanse hoofdstad Madrid. Vorig jaar behaalde België met Yves Lampaert, Sander Armée en Thomas De Gendt drie ritzeges. Chris Froome was de eindwinnaar.

  Dit seizoen krijgen drie kleine Spaanse ploegen een wildcard: Burgos,Caja Rural en Euskadi, de "opvolger" van Euskaltel. Ook Cofidis uit Frankrijk krijgt een wildcard. Dat is niet verrassend want Cofidis is al jaren één van de hoofdsponsors van de Vuelta.

  De mededeling op Twitter: