• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Valverde, Quintana en Landa verkennen kasseien van Roubaix

  Landa, Valverde en Quintana kwamen hun kasseibenen testen.

  De armada van Movistar is in België voor het Ardense drieluik, maar eerst hebben de klimmers de stenen in Noord-Frankrijk nog eens getest met het oog op de Tour.

  Alejandro Valverde, Nairo Quintana en Mikel Landa kwamen eerder al eens proeven van het Vlaamse gevoel in Dwars door Vlaanderen en de E3, maar vandaag verkenden ze de échte stroken die ze in de 9e rit van de Tour voor de wielen geschoven zullen krijgen.

  De 3 kopmannen werden op sleeptouw genomen door Marc Soler, Imanol Erviti en Jasha Sütterlin, die afgelopen zondag nog Parijs-Roubaix hebben gereden.

  "Het wordt uiteraard een ander verhaal als we deze stroken in een peloton zullen oprijden, maar ik ben zeker dat deze verkenning ons veel geleerd heeft", zegt ploegleider Arrieta.

  "Het wordt een rit waar je de Tour de France kunt verliezen. Iedereen zal in topvorm moeten zijn én we hebben ook wat geluk nodig, want een lekke band of materiaalpech loert steeds om de hoek. De kans is groot dat een van de favorieten hier al uit koers wordt geslagen."

  VIDEO: Valverde en co eindigen training op velodroom: "Is hier iets gebeurd?"