• home
 • video
 • pas verschenen

  Sergeant: "Kloof tussen Wellens en concurrenten in klimkoersen is kleiner"

  Wellens en Benoot moeten het de komende weken doen voor Lotto-Soudal.

  Vanaf de Brabantse Pijl strijken de klimmers neer in België voor hun voorjaarskoersen. Bij Lotto-Soudal hopen ze dat Tiesj Benoot en Tim Wellens voor meer succes dan in de kasseiklassiekers kunnen zorgen.

  Na de knappe zege van Tiesj Benoot in de Strade Bianche was er niet veel meer te juichen voor Lotto-Soudal. Diezelfde Benoot kan het vanaf morgen in de Brabantse Pijl opnemen tegen een heel blik nieuwe renners. Vorig jaar eindigde hij 3e in Overijse, terwijl zijn ploegmaat Tim Wellens 4e werd.

  "Tiesj was de voorbije dagen op hoogtestage in de Sierra Nevada. Na zijn vorige stage won hij meteen de Strade, dus laat ons hopen dat zijn stage nu dezelfde uitwerking heeft", zegt manager Marc Sergeant.

  Benoot zette dit seizoen duidelijk een stap vooruit. "En ik denk dat de kloof tussen Tim (Wellens) en zijn concurrenten voor de klimklassiekers dit jaar weer wat kleiner is geworden."

  "Tim heeft meer ervaring opgedaan en het ongeduldige in hem is opnieuw wat meer verdreven. Hij leest de koers nu beter."

  Sergeant hoopt dat met de klimkoersen ook het geluk voor Lotto-Soudal zal keren. "We hebben de afgelopen weken meegedaan, maar het geluk stond niet altijd aan onze kant. Ik kan mijn renners niets verwijten."