• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Flames kunnen ondanks penaltygoal geen punt pakken in Italië

  De Red Flames konden geen broodnodige punten pakken.

  De Red Flames hebben opnieuw punten laten liggen in hun WK-kwalificatiegroep. Ze konden op bezoek bij groepsleider Italië niet voor een stunt zorgen. Cayman zorgde vanaf de stip nochtans voor een Belgische voorsprong, maar de Italianen zetten het nog recht. Door de nederlaag zal de tweede plaats in de groep hoogstwaarschijnlijk het hoogst haalbare worden.

  Afgelopen vrijdag kregen de WK-kansen van de Red Flames een eerste knauw. Door het puntenverlies in eigen huis tegen Portugal moesten ze vanavond eigenlijk punten pakken tegen rechtstreekse concurrent Italië om nog in de running te blijven voor de groepswinst.

  De Italianen waren nog ongeslagen in de voorrondes, maar in de openingsfase konden de Belgen gelijke tred houden. Na een halfuur versierden ze hun eerste kans, maar een schot van Wullaert werd afgeblokt. Niet veel later werd Vanmechelen neergehaald in de zestien. Kapitein Cayman legde de elfmeter fijntjes in de hoek: 0-1.

  De euforie duurde niet lang want nog voor de pauze stelde de thuisploeg orde op zaken. Na een prima counter maakte Rosucci het af. En net voor het rustsignaal kwamen de Belgen nog heel goed weg toen Guagni een grote kans domweg naast schoot.

  In de tweede periode bleven de teams aan elkaar gewaagd met kansen aan beide kanten, maar het waren de Italianen die tien minuten voor tijd konden juichen. Girelli deed het winnende doelpunt tussen de palen verdwijnen.

  België is nu tweede in de groep met acht punten minder dan Italië. De Red Flames hebben wel nog een match minder gespeeld, maar een tweede plaats en eventuele barragematchen lijken nu het hoogst haalbare.

  Serneels: "We zijn nu afhankelijk van andere teams voor groepswinst"

  Bondscoach Ives Serneels vond achteraf dat er misschien meer had ingezeten. "Dat heb ik tijdens de rust ook gezegd. We staan 35 minuten goed en we gaven weinig weg. We komen ook op voorsprong, maar net voor de rust en in de tweede helft hadden we een paar mindere momenten. De Italianen hebben dan die individuele kwaliteit die het verschil kan maken."

  "We hebben kansen gehad, maar Italië ook. Zij hebben er gebruik van gemaakt. Dit komt hard aan, maar we moeten hier ook uit leren voor de toekomst."

  De Red Flames kunnen niet tevreden zijn met de 1 op 6 na dit tweeluik. "We hadden beide ploegen ook kunnen kloppen, maar op dit niveau moet je top zijn en al je momenten benutten. Het is net iets te veel "net niet" geweest wanneer het "net wel" had moeten zijn. Dat is zuur. Nu zijn we zijn afhankelijk van andere teams voor groepswinst. Als we nog de ambitie hebben om eerste te worden, moeten we zelf voor het maximum gaan. Er zijn nog drie matchen."

  VIDEO: Het penaltydoelpunt van Cayman

  Stand in groep 6
    MWVD+/-punten
  1.Italië6600+1118
  2.België5311+1310
  3.Portugal4121+64
  4.Roemenië5131-34
  5.Moldavië5051-271