• home
 • video
 • pas verschenen

  Olympisch kampioen van Londen betrapt: "Onnoemelijk beschaamd"

  Krisztian Pars veroverde goud op de Spelen van Londen.

  Krisztian Pars zal tot juli 2019 niet met zijn hamer mogen gooien. De Hongaar werd betrapt op een niet-prestatiebevorderend middel.

  Krisztian Pars kende zijn moment de gloire op de Spelen van Londen, waar hij het goud veroverde in het hamerslingeren. Het dieptepunt vond plaats op 13 januari bij een controle buiten competitie in zijn thuisstad Szombathely.

  In de urine van Pars werd een niet-prestatiebevorderend product aangetroffen. De officials geloofden de verklaring van de 36-jarige Hongaar dat hij in zijn vrije tijd iets heeft genomen wat zijn sportieve prestaties niet ten goed komt.

  "Ik heb een slechte beslissing gemaakt op een moeilijk moment in mijn leven", zegt Pars. "Ik ben onnoemelijk beschaamd." Toch wordt hij tot juli 2019 geschorst voor zijn vergrijp. Hij zal dan 37 jaar zijn.