• home
 • video
 • pas verschenen

  Na acht jaar weer Antwerp-Beerschot: "Zondag kennen we "de ploeg van 't stad""

  Hoe heet wordt het in de Bosuil voor de Antwerpse derby?

  Komende zondag neemt Antwerp het op de Bosuil op tegen Beerschot-Wilrijk. De beladen Antwerpse derby staat voor het eerst sinds 2010 op het programma. "Sportief hangt er niet veel aan vast, maar we moeten winnen", zegt Frank Delee, voorzitter van De Beerschot Wilrijk-supportersclub "Club 1914".

  "De Antwerpse derby is altijd pittig"

  Acht jaar geleden gingen er 10.000 supporters kijken naar de oefenwedstrijd tussen de Antwerpse clubs, nu staan ze tegenover elkaar in Play-off II en mogen er 15.000 supporters naar de Bosuil zakken. De bezoekers zullen maar met 800 zijn. Frank Delee van Club 1914 is een van de gelukkigen. "De meeste mensen zullen op café gaan kijken, of thuis."

  Hoe speciaal is deze match voor de fans van Beerschot Wilrijk? "De derby is altijd pittig. Het is heel fijn dat we er nog eens een kunnen spelen. Sportief hangt er niet veel aan vast in Play-off II, maar het is wel plezant voor de fans en voor de media."

  "Het draait vooral om prestige. Alle Beerschot-supporters willen deze match winnen, en alle Antwerp-supporters ook. Het is belangrijk om te weten wie "de ploeg van 't stad" is. Ik zou in Play-off II graag al onze thuiswedstrijden winnen en dan deze uitwedstrijd. Nog liever hadden we deze match niet gespeeld en drie maanden niet gevoetbald want dat zou betekend hebben dat we in 1A zaten."

  Politie: "Een risicomatch zoals er nog al geweest zijn"

  De rivaliteit tussen de Antwerpse clubs is groot en dus zal ook de politie op scherp staan. Al benadrukt woordvoerder Willem Migom dat het "business as usual" wordt. "Voor ons verandert er niet veel ten opzichte van andere risicomatchen die we dit seizoen al in goede banen geleid hebben, zoals tegen Club Brugge."

  "Deze derby is wel degelijk een risicomatch en dus zullen er extra maatregelen genomen worden en zullen er extra manschappen ingezet worden, maar we geven nooit cijfers of details. Er zullen, zoals bij elke risicomatch, ook supporters rond het stadion hangen. Er wordt dus ook toezicht gehouden in de omgeving en in de stad."

  "Er zijn dit seizoen nog geen incidenten geweest in Antwerpen rond een voetbalmatch en dat willen we zo houden. We hebben er alle vertrouwen in dat we de controle zullen kunnen bewaren."