• home
 • video
 • pas verschenen

  Morgenvroeg heeft autopsie van Goolaerts plaats in Frankrijk

  Michael Goolaerts overleed zondag na een hartstilstand in Parijs-Roubaix.

  Het parket van het Franse Cambrai heeft bekendgemaakt dat de autopsie op het lichaam van Michael Goolaerts morgen om 11u zal uitgevoerd worden. Dan is er mogelijk meer duidelijkheid over de plotse dood van de jonge Belgische renner.

  De betreurde Michael Goolaerts overleed zondagavond in het ziekenhuis in Rijsel, nadat hij tijdens Parijs-Roubaix een hartstilstand gekregen had. Het parket van Cambrai opende inmiddels een onderzoek om proberen te achterhalen wat precies tot de dood van Goolaerts heeft geleid. De autopsie kadert in dat onderzoek.

  "Volgens de eerste elementen lijkt het om een hartfalen te gaan, waarna hij is gevallen, en was het niet de val die tot zijn toestand heeft geleid", zegt het parket.

  "De omstandigheden van zijn overlijden zijn nog niet opgehelderd", verduidelijkte de procureur van Cambrai aan onze redactie. "Volgens de medische ploeg van de wedstrijd zou hij onwel geworden zijn. Maar omdat het niet normaal is dat een jongen van 23 jaar plots doodvalt, voeren we een onderzoek."

  Na de finish in Roubaix kreeg Veranda's Willems-Crelan, de ploeg van Goolaerts, de vraag van de politie om de fiets en helm van de renner voor het gerecht ter beschikking te houden.

  Als er geen verder onderzoek nodig is, communiceert het parket morgen

  In principe komt er morgen duidelijkheid over de doodsoorzaak. Als er na de autopsie geen verder onderzoek nodig is, zal het parket van Cambrai in de namiddag communiceren.