• home
 • video
 • pas verschenen

  Hoop bij degradatiekandidaat Hamburg: Japanner zorgt voor stormloop in clubshop

  Hamburg kan voor het eerst in 55 jaar degraderen uit de Bundesliga.

  Hamburg dreigt voor het eerst sinds het ontstaan van de Bundesliga in 1963 uit de hoogste voetbalklasse te verdwijnen. Toch kon de club dit weekend verrassend winnen tegen Schalke. Vleugelspeler Ito leverde een knalprestatie af en bracht een massale stormloop van de fans naar de clubwinkel teweeg.

  Hamburgs sukkelstraatje

  SV Hamburg bivakkeert al enkele jaren in de onderste regionen van de Bundesliga. De Duitse eersteklasser won dit seizoen slechts vijf van zijn 29 confrontaties en staat zo op een troosteloze 17e plek. Met nog 5 speeldagen op de kalender en zeven punten achterstand op de veilige 15e plaats, lijkt de degradatie dit seizoen dan ook zo goed als onafwendbaar.

  De aanhoudende slechte resultaten leidden begin maart zelfs tot een hele reeks ontslagen. Zowel voorzitter Bruchhagen als technisch directeur Todt werden de laan uitgestuurd. Even later mocht ook trainer Hollerbach zijn koffers pakken, na een zware 6-0-nederlaag tegen landskampioen Bayern München.

  55 jaar in Bundesliga

  Nochtans is Hamburg geen nobele onbekende in de Bundesliga. Sinds de oprichting van de Bundesliga in 1963 vertoeft de traditieclub onafgebroken in de hoogste divisie. Meer nog, de voormalige club van Vincent Komany degradeerde nog nooit sinds de fusie die in 1919 tot HSV leidde.

  De Duitsers lieten naar aanleiding van deze unieke prestatie dan ook een aparte stadionklok installeren in het eigen Volksparkstadion. De grote chronometer registreert minutieus hoelang de club al in de Duitse eerste klasse verblijft. Na 55 jaar lijkt daar nu een triest einde aan te komen.

  Stormloop richting clubshop

  Maar de Hamburg-fans geloven nog in een goede afloop. Dit weekend zorgde de ploeg als rode lantaarn tegen Schalke, de nummer 2 in de stand, op de valreep voor een kleine stunt. Aaron Hunt prikte in de 84e minuut de winnende 3-2-treffer tegen de touwen en hield zo de hoop op een redding levende.

  Toch was het flankaanvaller Tatsuya Ito die na de wedstrijd met alle eer ging lopen. De 20-jarige Japanner was tegen Schalke een constante dreiging op de linkerflank en won maar liefst 100 procent van zijn tackles.

  Dé aanzet voor een massale stormloop van de Hamburg-supporters richting clubwinkel. Nauwelijks twee dagen na de wedstrijd waren alle truitjes van Ito uitverkocht. Pas tijdens de thuiswedstrijd tegen Augsburg op 21 april zullen er opnieuw shirts te koop zijn.

  De Hamburg-fans hopen dit weekend op het veld van Hoffenheim alvast een nieuwe stap te kunnen zetten richting het behoud. Binnen 5 speeldagen weten we of de Duitsers een nieuw verlengstuk kunnen breien aan hun verblijf in de Bundesliga.

  Hamburg kondigde de uitputting van de voorraad aan op Twitter:

  De indrukwekkende statistieken van Ito: