• home
 • video
 • pas verschenen

  Calmejane neemt reusachtige kaas mee na solo in Parijs-Camembert

  Lilian Calmejane boekte zijn 2e zege van het seizoen.

  Lilian Calmejane (Direct Energie) heeft het zegegebaar mogen maken in Parijs-Camembert. Hij vertrok op iets minder dan 30 kilometer van de finish in zijn eentje en hield een jagend peloton achter zich.

  AG2R zorgde ervoor dat het peloton gegroepeerd naar de laatste beklimming van de Tortisambert denderde. Daar werd de groep uitgedund, maar het was pas na het klimmetje dat Lilian Calmejane zijn schot loste.

  De beloftevolle Fransman moest kilometerslang vechten voor 20 à 30 seconden. In het peloton kregen ze de boel maar niet georganiseerd en het regende dan ook pogingen om alleen of in groep naar Calmejane te rijden.

  Tevergeefs, het goudhaantje van Direct Energie was vandaag te sterk. Na de Royal Bernard Drome Classic wint hij met Parijs-Camembert zijn 2e Franse eendagskoers van het jaar. Als beloning krijgt hij van de sponsor zijn gewicht (69 kilogram) in smeuïge kaas.

  Uitslag Parijs-Camembert

  1. Lilian Calmejane (Fra) - 197 km in 4u53'17"
  2. Valentin Madouas (Fra) op 21"
  3. Andrea Vendrame (Ita) - zelfde tijd
  4. Manuel Belletti (Ita) - 38"
  5. Damien Touze (Fra) - z.t.
  6. Davide Cimolai (Ita)
  7. Matthieu Ladagnous (Fra)
  8. Lorrenzo Manzin (Fra)
  9. Hugo Hofstetter (Fra)
  10. Laurent Pichon (Fra)

  Amaury Capiot was op de 17e plaats de beste Belg.