• home
 • video
 • pas verschenen

  Veranda's Willems-Crelan: "Spijtige aankondiging in groep verwerkt"

  Het is nog niet zeker of Veranda's Willems woensdag de Brabantse Pijl rijdt.

  De hemel is op het hoofd van Veranda's Willems-Crelan gevallen, nu Michael Goolaerts (23) gisteren overleed. "Iedereen is enorm aangeslagen", zegt woordvoerder Ward Callens aan Sporza.

  Het was meteen na de val van Goolaerts in Parijs-Roubaix duidelijk dat er iets heel ernstigs aan de hand was. 's Avonds laat kwam het bericht dat de jonge renner overleden was aan de gevolgen van een hartstilstand.

  Ward Callens schetst kort die onwezenlijke uren: "Het was niet makkelijk om een juiste manier te vinden hoe daarmee om te gaan. Ook al omdat voor de renners in de koers het nieuws pas daarna is bekendgemaakt."

  "We zijn met alle renners die Parijs-Roubaix hebben gereden en de staf naar een hotel gegaan. We hebben in groep gewacht op meer nieuws. We hebben dan die spijtige aankondiging moeten doen en hebben die eerste klap in groep verwerkt."

  "Nog te vroeg om uitspraken te doen over Brabantse Pijl"

  Hoe pakt het team de komende dagen aan? "Gisteravond is iedereen nog naar huis gegaan. Op dit moment denk ik dat iedereen het individueel verwerkt. Iedereen heeft ook zijn eigen herinneringen aan Michael."

  "We moeten intern nog even bekijken hoe de volgende dagen verlopen. Woensdag rijden wij in principe ook de Brabantse Pijl. Het is natuurlijk niet makkelijk. Je verschijnt aan de start met Michael en er finisht iemand niet. Dat is natuurlijk een enorme klap geweest in de ploeg. Iedereen is enorm aangeslagen."

  Of het team al dan niet start in de Brabantse Pijl is nog niet zeker: "Daar kan ik nog geen uitspraken over doen. Het is nog te vroeg. We zullen dat intern bekijken."