• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandoorne: "Fantastische race met gedurfde inhaalbewegingen"

  Stoffel Vandoorne beëindigde een inhaalrace op plaats 8.

  0 / 0
  Stoffel Vandoorne heeft ook in de tweede Grote Prijs Formule 1 van het jaar punten behaald. Het zag er nochtans slecht uit na de start, maar de Belg toonde zijn vechtlust in zijn McLaren. "Om dan nog als achtste te eindigen, dat geeft veel voldoening."

  De start van de GP was een nachtmerrie voor Stoffel Vandoorne. "Ik had veel wielspin en vond mezelf na bocht 1 plots op de laatste plaats. Om dan nog als achtste te eindigen, dat geeft veel voldoening", zegt onze landgenoot.

  McLaren had het heel moeilijk in de kwalificaties, maar in de race liep het beter. "We weten dat onze snelheid in de race beter is en vandaag was daar weer een bewijs van. Onze strategie was goed en twee auto's in de punten is een goed resultaat."

  Vandoorne moest heel wat auto's inhalen. "Het was een fantastische race met heel wat gedurfde inhaalbewegingen in bocht 1. We moeten nog analyseren waarom we beter presteren in de races, maar soms duurt het even voor je de vruchten van je werk plukt."

  Teammanager Boullier: "Vandoorne reed een indrukwekkende inhaalrace"

  Vandoorne kreeg ook goede punten van zijn teammanager, vooral voor zijn inhaalmanoeuvres. "Hij heeft een indrukwekkende inhaalrace gereden", zegt Eric Boullier. "Ze waren niet allemaal op de beelden te zien, maar hij heeft maar liefst 11 auto's voorbijgestoken op het circuit."