• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Dijk voor CL-return tegen City: "Mogen het niet verdedigend aanpakken"

  Rots in de branding bij Liverpool, Virgil van Dijk, blijft op zijn hoede.

  Morgen gaat Liverpool met een 3-0-zege op zak naar Manchester City voor de return in de kwartfinales van de Champions League. Liverpool-verdediger Virgil van Dijk blijft evenwel op zijn hoede. "We moeten uitgaan van onze eigen sterkte."

  De troepen van Guardiola beleven geen al te prettige tijden. Manchester City werd in de Champions League roemloos omvergeblazen door een uitgekookte Salah en co. Na nauwelijks 31 minuten keek de Premier League-leider tegen een 3-0 aan.

  In de titelmatch tegen stadsgenoot Manchester United volgde er zaterdag alweer een nieuwe dreun: met een veredeld B-elftal gaf City een 2-0-voorsprong uit handen. Onder meer spelmaker De Bruyne en topspits Agüero zagen vanaf de bank hoe Pogba (2x) en Smalling United toch nog de winst schonken.

  In Liverpool blijven ze ondanks het vormdipje van City toch op hun hoede. Wintertransfer Van Dijk blikt alvast vooruit op de terugwedstrijd van het kampioenenbal in het Etihad Stadium.

  "We mogen niet met een defensieve ingesteldheid naar Manchester trekken. We moeten uitgaan van de eigen sterkte, net zoals in de eerste helft van de heenwedstrijd. Het wordt een lastige wedstrijd, maar ik kijk ernaar uit."

  "Vermoeide benen"

  Klopp en co. bleven zaterdag in de Merseyside-derby tegen Everton op een troosteloos en scoreloos gelijkspel steken. The Reds zien concurrent Manchester United zo verder uitlopen. Zat de zware wedstrijd tegen City nog in de benen? 

  "We hadden het moeilijk zo 3 dagen na de Champions League-wedstrijd. We kregen wel onze momenten en hielden de nul, maar speelden dikwijls slordig. Vooral de tweede helft was niet goed genoeg, maar dat hoort er nu eenmaal bij", stelt de Liverpool-verdediger.

  "Je kan niet ontkennen dat sommige spelers last hebben van vermoeide benen. We moeten hieruit leren en ons klaarstomen voor dinsdag."