• home
 • video
 • pas verschenen

  Neuville: "We waren in Corsica niet bij de les"

  Thierry Neuville was niet tevreden over zijn Hyundai.

  Thierry Neuville beëindigde de Rally van Corsica op de derde plaats, maar die podiumplaats stemde onze landgenoot niet echt tevreden. "Op geen enkel moment waren we in staat om het tempo van de koplopers te volgen."

  Het was een frustrerend weekend voor Neuville en die frustratie ventileerde hij enkele keren tijdens de rally. Na de rally reageerde onze landgenoot veel gematigder, maar tussen de lijnen is de boodschap duidelijk.

  "Het is goed dat we op het podium eindigen maar het voorbije weekend was er toch wat frustratie. Op geen enkel moment waren we in staat om het tempo van de koplopers te volgen."

  "We moeten tevreden zijn met de resultaten die we hier behaalden: een podiumplaats en belangrijke punten voor het WK voor teams. Maar puur op basis van prestaties waren we in Corsica niet bij de les."

  "Er zijn heel wat lessen te leren na deze rally"

  Teambaas Michel Nandan weet ook dat Hyundai niet bij de les was. "We kunnen ons zulke moeilijke weekends niet al te vaak meer veroorloven. We moeten de koppen bij elkaar steken en harder werken om onze prestaties op asfalt te verbeteren."

  "Thierry beleefde een moeilijke slotdag en moest de powerstage afwerken op drie cilinders. We moeten zoeken wat de oorzaak van dit probleem was. Er zijn heel wat lessen te leren na deze rally."