• home
 • video
 • pas verschenen

  Coucke haalt sportarts Goossens naar RSCA: "Voelt als thuiskomen"

  Goossens trekt naar Anderlecht.

  Anderlecht-voorzitter Marc Coucke plukt sportdokter Chris Goossens weg bij KV Oostende. Goossens gaat onmiddellijk aan de slag bij RSCA. "Ik zal mee de lijnen uitzetten van het medisch beleid en het einde van de competitie vooral gebruiken om te observeren, zodat we volgend seizoen meteen goed van start kunnen gaan."

  "RSCA voelt als thuiskomen"

  Chris Goossens was sinds 2013 aan de slag bij KV Oostende, waar hij samenwerkte met Marc Coucke. Coucke ruilde KVO voor RSCA en Goossens volgt nu dat voorbeeld.

  "Marc vroeg me toen om de professionalisering bij de kustploeg verder door te zetten. Die ambities zijn daar sneller dan verwacht ingelost", legt Goossens uit. "Eigenlijk voelt aan de slag gaan bij RSCA voor mij aan als thuiskomen."

  "Het is een soort eerbetoon aan mijn vader, die mij vroeger als kind meenam naar het Astridpark. Ik was ook nog een tijd arts in het wielrennen en heb zo Frank Van Himst, de zoon van Paul, begeleid. Ik vond het geweldig om zo'n idool van vroeger dan te leren kennen."

  "Vroeger dan voorzien aan de slag"

  Een overgang van Chris Goossens naar paars-wit hing al een tijdje in de lucht, maar zijn komst wordt nu al geconcretiseerd. "Aanvankelijk zou ik het seizoen nog uitdoen bij Oostende, maar uiteindelijk ga ik hier nu toch al vroeger dan voorzien aan de slag."

  "Nu kan ik me al inwerken en mijn expertise koppelen aan de expertise die hier al aanwezig is. De organisatie staat er al zeer goed voor, moet ik zeggen. Ik zal mee de lijnen uitzetten van het medisch beleid en het einde van de competitie vooral gebruiken om te observeren, zodat we volgend seizoen meteen goed van start kunnen gaan."

  "Ik wil vooral de focus leggen op inspanningsfysiologie en voeding, zodat de spelers zo gezond mogelijk zijn. Door hen de perfecte sportvoeding voor te schotelen en hun trainingstoestand telkens te analyseren, kunnen we de spelers zo goed mogelijk blessurevrij houden en in topconditie aan de coach afleveren."