• home
 • video
 • pas verschenen

  Voor het eerst sinds 1976 geen team uit LA en New York in NBA-play-offs

  Marjanovic (LA Clippers) omsingeld door een horde Denver Nuggets-spelers.

  Los Angeles Clippers heeft een zware thuisnederlaag geleden tegen Denver Nuggets in de NBA. De club zal daardoor voor het eerst sinds 2011 niet te zien zijn in de play-offs.

  De Clippers liepen dit seizoen al 37 keer tegen een nederlaag aan. In de laatste 3 wedstrijden moest er dan ook gewonnen worden, wou de ploeg uit Los Angeles zich verzekeren van een deelname aan de play-offs.

  Maar de ploeg van sterspeler DeAndre Jordan verloor dus op eigen bodem met zware 115-134-cijfers van Denver Nuggets uit Colorado. Voor het eerst in 7 jaar ziet het de play-offs, de absolute apotheose in de NBA, aan zijn neus voorbijgaan.

  Met de eerdere uitschakeling van de Lakers, New York Knicks en Brooklyn speelt er dit seizoen voor het eerst sinds 1976 geen enkel team uit New York of Los Angeles in de play-offs van de NBA.

  Einde Doc Rivers-tijdperk?

  De uitschakeling tegen Denver Nuggets kan mogelijk het einde betekenen van het Doc Rivers-tijdperk bij de Clippers. De Amerikaanse coach is er sinds 2013 aan de slag maar zag het afgelopen jaar onder meer sleutelpionnen als Chris Paul en Blake Griffin vertrekken.

  Rivers, voormalige point-guard bij de Clippers, was als coach eerder al 5 en 8 seizoenen actief bij respectievelijk Orlando en Boston. In het seizoen 2007-2008 veroverde hij met Boston zelfs de NBA Championship-titel.