• home
 • video
 • pas verschenen

  Veldrijdster Verschueren buiten strijd na hersenoperatie: "Ben strijdvaardig"

  Verschueren won de Koppenbergcross twee keer.

  Jolien Verschueren (27) herstelt van een hersenoperatie. De veldrijdster ging woensdag onder het mes en zal een tijdje out zijn. "Ik hoop echt dat er geen nabehandelingen meer nodig zijn", zegt ze.

  Verschueren ging woensdag onder het mes

  Pauwels Sauzen-Vastgoedservice, de ploeg van Jolien Verschueren, maakte het nieuws in een persbericht bekend. "Drie jaar geleden werd bij Jolien na een val op training een gezwel in de hersenen ontdekt", schrijft het team.

  "Meer dan "opvolging" bleek toen niet nodig. Na een controle twee weken geleden bleek dat het gezwel gegroeid was." Het gezwel werd woensdag bij een "gecompliceerde operatie" weggesneden.

  Jolien Verschueren hoopt dat ze na dit weekend het ziekenhuis kan verlaten. "Het blijft nog enkele dagen wachten op definitief uitsluitsel of het goed- of kwaadaardig was. Dat wordt op dit moment onderzocht. Ik hoop echt dat er geen nabehandelingen meer nodig zijn."

  "Ik ben strijdvaardig. Ik krijg veel steun van familie, vrienden én supporters. Dat doet deugd. Ook mijn geloof helpt me! Een extra troef die me door deze moeilijke periode helpt."

  "Jolien krijgt alle tijd die ze nodig heeft om te herstellen"

  Jolien Verschueren zal haar job als kleuterleidster een tijdje niet kunnen uitoefenen. Haar fiets zal ze wellicht minstens zes weken aan de kant moeten laten staan.

  "Aan de goesting zal het in elk geval niet liggen. Liever vandaag dan morgen. Al moet de pijn uiteraard eerst afnemen", zegt de tweevoudige winnares van de Koppenbergcross.

  "Jolien krijgt alle tijd die ze nodig heeft om te herstellen", reageert de ploegleiding. "Het enige wat wij willen, is dat ze volledig herstelt en deze nieuwe tegenslag straks achter zich kan laten."