• home
 • video
 • pas verschenen

  Sporza-sterren voor Roubaix: Terpstra is de topfavoriet

  Niki Terpstra is de enige met drie Sporza-sterren.

  Ook voor Parijs-Roubaix heeft de wielerjury van Sporza zijn sterren uitgedeeld. En voor het eerst is er 1 topfavoriet uitgekomen: enkel Niki Terpstra krijgt 3 sterren. Bekijk de sterren.

  Niki Terpstra is de enige topfavoriet

  Met zijn overwinningen in de E3 Harelbeke en natuurlijk de Ronde van Vlaanderen heeft Niki Terpstra indruk gemaakt op onze wielermannen. De Nederlander van Quick-Step Floors is de enige met 3 sterren achter zijn naam voor Parijs-Roubaix.

  Achter Terpstra zijn er 4 schaduwfavorieten: Greg Van Avermaet, Philippe Gilbert, Peter Sagan en Sep Vanmarcke. Ook de twee andere kopmannen van Quick-Step staan in de top 10 van Sporza: Stybar en Lampaert kregen 1 ster. Die ene ster kreeg ook Wout van Aert.

  Twee opvallende namen haalden net niet de top 10: Mads Pedersen, de Deen van Trek die tweede werd in de Ronde van Vlaanderen, en Arnaud Démare, de Franse kampioen die vorig jaar zesde werd in Roubaix.

  Outsiders Hayman, De Backer en Langeveld

  Parijs-Roubaix is een wedstrijd waar outsiders heel ver kunnen geraken, denk bijvoorbeeld maar aan de overwinningen van Mathew Hayman (2016) en Johan Vansummeren (2011).

  En dus hebben onze wielermannen ook wat outsiders op hun persoonlijke lijstje gezet: Renaat Schotte denkt dat Hayman net als in 2017 ver kan geraken. Christophe Vandegoor heeft vertrouwen in Bert De Backer en Sven Nys dicht Sebastian Langeveld kansen toe. 

  Het concept: wielerredactie kiest haar favorieten

  De Sporza-wielerredactie mag voor elke belangrijke voorjaarsklassieker sterren uitdelen.

  Twee renners krijgen drie sterren achter hun naam, drie renners ontvangen twee sterren en vijf renners moeten het stellen met één ster. De grootste gemeenschappelijke deler levert de "Sporza-sterren" op.