• home
 • video
 • pas verschenen

  Sagan: "Ik riep: "komaan, samenwerken!", maar er kwam niemand en dus ging ik alleen"

  Peter Sagan mag een kassei meenemen naar Slovakije.

  0 / 0

  Peter Sagan mag een kassei meenemen naar Slovakije.

  Peter Sagan legde al op meer dan 50 kilometer van Roubaix de koers in een beslissende plooi. "Ik heb dat moment niet gekozen, dat moment heeft mij gekozen", sprak de Slovaakse filosoof op de velodroom in Roubaix.

  "Amazing", vertelde een dolgelukkige Peter Sagan kort na de finish. "Dit jaar ben ik nooit betrokken geweest bij de valpartijen en ik heb ook geen lekke band gehad. Ik heb energie gespaard en heb de stap naar voren gezet met mijn aanval."

  "Waarom zo vroeg? Ik heb dat moment niet gekozen, dat moment heeft mij gekozen. Ik riep naar de andere renners: "komaan, jongens, samenwerken!" Maar er kwam niemand en er viel een gat. Dus dacht ik: oké, dan ga ik maar alleen."

  "Ik bleef gaan tot de finish. Ik voel me nu ook beter dan tijdens de vorige edities, toen ik nog vermoeider aan de finish kwam."

  Sagan heeft na de Ronde nu zijn 2e monument gewonnen. "Ik zou ze niet willen ruilen voor een van mijn wereldtitels, maar dit waren wel de koersen waar ik vroeger altijd van droomde."

  VIDEO: Sagan bij het zien van Schotte: "Jij bent ook vuil!"