• home
 • video
 • pas verschenen

  Ploegleider Goolaerts: "Tijdens koers niets gezegd aan zijn ploegmaats"

  Michiel Elijzen was duidelijk geëmotioneerd.

  Michiel Elijzen was de ploegleider van Veranda's Willems-Crelan die als eerste bij de onfortuinlijke Michael Goolaerts was. "Het zag er heel ernstig uit, maar de dokters hebben goed werk geleverd", zegt de Nederlander. "Daarna ben je niet meer met de koers bezig."

  Een duidelijk geëmotioneerde Michiel Elijzen gaf na Parijs-Roubaix een interview aan onze Nederlandse collega's van het Algemeen Dagblad. "Ik was heel snel bij Michael na zijn val, de dokters gelukkig ook." 

  Goolaerts ging tegen de vlakte op de tweede kasseistrook. "Het zag er heel ernstig uit, maar de dokters hebben goed werk geleverd. Ze waren hem aan het reanimeren toen ik erbij kwam", doet Elijzen zijn verhaal.

  "Hij is dan overgebracht naar een ziekenhuis in Rijsel en daar zijn ze hem nu aan het verzorgen. Of hij al bij bewustzijn is? Niet dat ik weet. Ik hoop dat we snel een geruststellend bericht krijgen."

  "Daarna ben je niet meer met de koers bezig"

  De wedstrijd ging na de val van Goolaerts voort. Wat wisten de ploegmaats van Goolaerts? "Ze wisten dat Michael hard gevallen was, maar niet dat het zo ernstig was", vertelt Elijzen. "Wij hebben er uiteraard ook niets over gezegd."

  "Dat maakt deze hele dag zo bizar. Omdat je vanaf dat moment helemaal niet meer met de koers bezig bent, maar je hebt toch iemand die voorin meedoet voor de prijzen." Wout van Aert eindigde uiteindelijk na pech als 13e.