• home
 • video
 • pas verschenen

  Lampaert: "Het hele peloton keek naar Quick-Step"

  Quick-Step Floors was niet superieur in Parijs-Roubaix.

  0 / 0

  Quick-Step Floors was niet superieur in Parijs-Roubaix.

  Quick-Step Floors begon als torenhoge favoriet aan Parijs-Roubaix, maar dat was een zware last om te dragen. "Als we ons gat heffen, dan zit er 15 man in ons wiel", zei Yves Lampaert. Niki Terpstra eindigde op het podium: "We waren niet wakker toen Sagan ging."

  "Als we ons gat heffen, dan zit er 15 man in ons wiel"

  "Het hele peloton keek naar ons", baalde Yves Lampaert. "De kopgroep was ook sterk. Met enkele verre aanvallen (van Gilbert en Stybar) hebben we het een paar keer geprobeerd, maar daar verlies je ook energie mee."

  Wat was het plan van Quick-Step Floors? "We moesten wel koersen, want iedereen keek naar ons. Natuurlijk hebben we eraan gedacht om zelf iemand mee te sturen, maar ze laten ons niet gaan. Als we ons gat heffen, dan zit er 15 man in ons wiel. We hebben gestreden en verloren. Maar we eindigen op de derde plaats en kunnen allesbehalve ontevreden zijn over ons voorjaar." 

  "Ik kon zelf niet echt mijn kansen verdedigen. Ik had pech op een heel slecht moment en dan was er een belachelijke beslissing van een commissaris om barrage te maken. Dat kostte me veel energie. Ik kwam aansluiten toen de koers openbrak. Alles wat je verschoten hebt, betaal je cash in de finale."

  Terpstra: "We hadden wakker moeten zijn toen Sagan ging"

  Niki Terpstra eindigde een week na zijn zege in de Ronde op de derde plaats in Roubaix. "Ik denk dat Sagan vandaag super was. Het was niet goed dat we zijn aanval misten, maar als je ziet hoe goed hij reed, dan was het podium misschien het hoogst haalbare."

  Sagan had in een mum van tijd een ruime bonus te pakken. "Hij ging op een goed moment, waarbij wij even net niet op de eerste linie zaten. Hij pakte plots een enorme voorsprong en die heeft hij goed vastgehouden."

  "Of wij te vroeg initiatief genomen hebben? Dat denk ik niet. We koersten goed vooraan en zijn uit alle ellende gebleven. Daar spaar je krachten mee. Maar we hadden wakker moeten zijn toen Peter ging."