• home
 • video
 • pas verschenen

  Herlings is nieuwe WK-leider na zege in Trentino, Desalle wordt tweede

  Herlings springt na de 1e reeks in Trentino over Cairoli naar de WK-leiding.

  Jeffrey Herlings heeft de vierde WK-manche van het seizoen gewonnen. De Nederlander won reeks 1 en reeks 2. Onze landgenoot Clément Desalle mocht als tweede mee op het podium, voor Antonio Cairoli. Herlings is ook de nieuwe leider in de WK-tussenstand.

  Herlings was als beste weg bij de start van de eerste reeks en gaf de eerste plaats niet meer af. Clément Desalle maakte ook een goeie start en vocht een robbertje uit met Tim Gajser, dat de Belg in zijn voordeel afrondde. Desalle werd tweede. 

  Romain Febvre en Antonio Cairoli gingen de Sloveen ook nog voorbij. Cairoli deelde de WK-leiding met Herlings, maar ziet zijn Nederlandse concurrent nu 7 punten uitlopen. Met Julien Lieber (9) en Jeremy Van Horebeek (10) eindigden nog 2 Belgen in de top 10.

  In reeks twee speelden dezelfde namen een hoofdrol. Dit keer was Cairoli het snelste weg, maar Herlings liet zijn ploegmaat niet vertrekken en ging er al snel voorbij toen de Italiaan een manoeuvre verkeerd inschatte. De Nederlander weerstond daarna aan de druk van Cairoli en vierde de overwinning in reeks 2, in de Grote Prijs en het feit dat hij WK-leider is.

  Ook Desalle liet zich opnieuw opmerken. Hij won in reeks twee en gevecht met Coldenhoff om de derde plaats. Daardoor mocht de Belg als tweede mee op het eindpodium. Van Horebeek werd zesde in de reeks.

  Grote Prijs van Italië

  1. Jeffrey Herlings (Ned)
  2. Clément Desalle
  3. Antonio Cairoli (Ita)
  4. Romain Febvre (Fra)
  5. Glenn Coldenhoff (Ned)

  8. Jeremy Van Horebeek
  12. Julien Lieber
  14. Kevin Strijbos
  19. Ken de Dycker
  31. Nathan Renkens

  Uitslag reeks 1:

  1. Jeffrey Herlings (Ned)
  2. Clément Desalle
  3. Romain Febvre (Fra)
  4. Antonio Cairoli (Ita)
  5. Tim Gajser (Svn)
  6. Gautier Paulin (Fra)
  7. Glenn Coldenhoff (Ned)
  8. Jeremy Seewer (Zwi)
  9. Julien Lieber
  10. Jeremy Van Horebeek
  18. Kevin Strijbos
  36. Nathan Renkens  
  38. Ken de Dycker

  Uitslag reeks 2:

  1. Jeffrey Herlings (Ned)
  2. Antonio Cairoli (Ita)
  3. Clément Desalle
  4. Glenn Coldenhoff (Ned)
  5. Gautier Paulin (Fra)
  6. Jeremy Van Horebeek
  7. Romain Febvre (Fra)
  8. Tim Gajser (Svn)
  9. Evgeny Bobrysjev (Rus)
  10. Jeremy Seewer (Zwi)
  14. Kevin Strijbos
  15. Julien Lieber
  16. Ken de Dycker
  27. Nathan Renkens