• home
 • video
 • pas verschenen

  Dillier: "Sagan was de engel en duivel in één persoon"

  Silvan Dillier moest alles uit de kast halen om Sagan te volgen.

  Silvan Dillier en Jelle Wallays waren de sterkste renners in de vroege vlucht. De Zwitser klampte zich vast aan Peter Sagan en werd tweede, Wallays moest lossen en hielp Jens Debusschere nog aan de tiende plaats. "Als ik kon volgen, stond ik op het podium."

  Dillier: "Sagan heeft me wat verrast op de piste"

  Silvan Dillier brak zijn vinger in de Strade Bianche en miste daarna bijna alle koersen voor Parijs-Roubaix. Ploegmaat Oliver Naesen noemde zijn ploegmaat "gene gewone" en dat bewees hij ook. 

  "Ik was een hele dag in de aanval. Het was zeer zwaar toen Sagan erbij kwam. We hebben zo lang mogelijk proberen samen te werken, maar uiteindelijk is Sagan op zo'n moment zowel engel als duivel in één persoon."

  "Toen ik de piste opkwam, dacht ik er even aan hoeveel mensen dit wel aan het volgen zijn op tv. Maar ik kon snel de knop omdraaien en mijn focussen op de sprint."

  "Ik heb gelukkig wat ervaring op de piste. Misschien heb ik iets te lang gewacht. Net toen ik wou aangaan, ging Sagan al. Hij heeft me wat verrast. Maar ik denk dat het sowieso heel lastig was geweest."

  Wallays: "Als ik Sagan had kunnen volgen, stond ik op podium"

  Jelle Wallays was de hele dag de gezel van Dillier, maar moest nog voor Carrefour de l'Arbre Sagan en Dillier laten rijden. "Ik heb alles gegeven onderweg en de tank was leeg op het einde."

  "Het was mijn bedoeling om mee te gaan in de ontsnapping, omdat ik ver kan komen op de kasseien. Een groep met 9 renners was ook ideaal. Toen het peloton naderde, heb ik doorgeduwd en dat heb ik op het einde misschien bekocht."

  "Toen Sagan erbij kwam was het beste er al een beetje af. Op een klein stukje vals plat kon ik niet volgen. Jammer, want op de andere stroken kon ik het tempo wel aan. Als ik daar wel had kunnen volgen, stond ik op het podium. Dat is wat ontgoochelend, maar uiteindelijk ben ik toch blij met mijn prestatie."