• home
 • video
 • pas verschenen

  Wout van Aert: "Winnen in Roubaix zou heel straf zijn"

  Wout van Aert debuteert zondag in Parijs-Roubaix.

  0 / 0
  Parijs-Roubaix is de laatste koers van het voorjaar voor Wout van Aert. De wereldkampioen veldrijden heeft monden doen openvallen dit voorjaar. "En Parijs-Roubaix is de wedstrijd die me het beste moet liggen", zegt Van Aert. "Dit is de koers waar ik van droom."

  Wout van Aert kan zondag in Parijs-Roubaix in de voetsporen van Roger De Vlaeminck. "Monsieur Paris-Roubaix" zegevierde in 1975 als wereldkampioen veldrijden op de wielerpiste in Roubaix. "Het wordt voor mij een vuurdoop, ik ben benieuwd", zegt Van Aert.

  Van Aert maakte al heel wat indruk dit voorjaar. "Roubaix is een van de redenen waarom ik het klassieke voorjaar wou rijden. Dit is de koers waar ik van droom. Maar de koersen van de voorbije weken mag je geen voorbereiding noemen."

  Ziet Van Aert zich als een van de favorieten? "Ik heb me de afgelopen koersen getoond, maar ik ben niet in de buurt van het podium gekomen. Winnen zou dus heel straf zijn."

  "Maar ik ga voor het hoogst haalbare en Parijs-Roubaix is de wedstrijd die me het beste moet liggen. Als ik hetzelfde gevoel heb als in de voorbije wedstrijden, dan is er veel mogelijk."

  "Aanval is geen slechte tactiek in Parijs-Roubaix"

  En welke tactiek zal Van Aert hanteren zondag op de kasseien van de Hel van het Noorden? "Net als de Strade Bianche en de Ronde van Vlaanderen is Parijs-Roubaix een echte afvalkoers", zegt Van Aert.

  "Als ik mijn temperament volg, dan kies ik voor de aanval. In Parijs-Roubaix is dit geen slechte tactiek. Door de rugwind zal het ook een snelle koers worden en dan scheurt het ook sneller na de kasseistroken."