• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhaezebrouck: "Geruchten mogen opnieuw de kast in. Ik blijf bij Anderlecht"

  Vanhaezebrouck kan opnieuw lachen na de zege bij Charleroi.

  Anderlecht won gisteren zijn eerste wedstrijd in het post-Van Holsbeeck-tijdperk. Hein Vanhaezebrouck blikte na de winst in Charleroi terug op een bewogen dag. "Goed dat er duidelijkheid is gekomen."

  "Je kan niet zeggen dat Van Holsbeeck het slecht heeft gedaan"

  Herman Van Holsbeeck werd gisteren de laan uitgestuurd na 15 jaar dienst. Met Luc Devroe werd meteen een vervanger aangesteld. Hoe beleefde Hein Vanhaezebrouck die hectische dag in het Astridpark? "Ik heb Herman zelf niet gezien, maar heb hem wel gesproken aan de telefoon."

  "Het was duidelijk dat het tussen de nieuwe mensen en Herman moeilijk zat. Uiteindelijk hebben ze besloten om uit elkaar te gaan. Meer weet ik ook niet en dat is ook mijn zaak niet. Dat is de zaak van de directie."

  "Maar ik denk niet dat we mogen vergeten wat Van Holsbeeck heeft betekend voor Anderlecht. Je moet, zoals altijd, naar de cijfers kijken. Hij was 15 jaar in dienst bij Anderlecht en pakte daarin 8 titels en 1 Beker van België. Anderlecht speelde ook altijd Europees voetbal."

  "Dan kan je niet zeggen dat hij slecht gewerkt heeft en dat moet je ook respecteren. Dat heb ik ook zo aan de groep gezegd. Een groep die door HVH is samengesteld. Het was dan ook aan hen om te tonen dat deze groep tot iets in staat is."

  "Alle geruchten mogen opnieuw de kast in"

  Ziet Vanhaezebrouck de samenwerking met de tandem Coucke-Devroe zitten? "We gaan nu keihard aan de slag met de nieuwe mensen. We moeten verder met de nieuwe trein. Het is goed dat er duidelijkheid is gekomen, maar dat wil niet zeggen dat we moeten vergeten wat er in het verleden is gebeurd."

  "Zelf heb ik duidelijkheid voor volgend seizoen. Ik heb een paar keer met de nieuwe voorzitter gepraat en heb ook al samengezeten met de nieuwe sportief directeur. Ik denk dat het duidelijk is dat we samen verder willen gaan. We zijn ook al bezig met stappen richting volgend seizoen te doen."

  "We weten dat een aantal jongens zullen vertrekken. We zien wel hoe we die gaan vervangen en wat er nog gedaan wordt. Nu moeten we proberen het maximum uit deze groep te halen om de play-offs zo goed mogelijk te beëindigen."

  "Nogmaals: er is geen enkel signaal dat er iets anders zal veranderen aan mijn positie. Alle geruchten mogen opnieuw de kast in. Ik blijf bij Anderlecht. In voetbal weet je natuurlijk nooit, maar dat verwacht ik nu niet."

  "Eerste plaats is onbereikbaar. Voor ons én voor Gent"

  • ...Lazar Markovic: "Hij heeft tegen Charleroi keihard gewerkt de hele wedstrijd. Dat had ik niet verwacht en ook niet gevraagd. Hij heeft mij enorm aangenaam verrast. Hij staat stukken verder dan toen hij toekwam bij ons. Dat is het pluspunt vandaag. We hebben er een speler bij. Al verliezen we moet Uros Spajic wel weer een verdediger.
  • ...AA Gent - Club Brugge: "We zijn dit weekend altijd winnaar, wat er zondag ook gebeurt. Als ex-trainer van AA Gent hoop ik uiteraard dat Gent wint. Dat is voor ons misschien niet heel goed, maar dat zou ons wel tot op 6 punten van Club Brugge brengen. Met een thuiswedstrijd tegen Brugge in het verschiet, kan het verschil dan plots 3 punten zijn. Alles kan nog, maar we moeten realistisch blijven."
  • ...de vele blessures: "Er zaten vandaag 5 jongens van 18 jaar in mijn kern. Dat is op dit moment de situatie van Anderlecht. Hadden we onze volledige kern ter beschikking, deden we mee voor de titel. Er volgen nog 8 moeilijke wedstrijden.Tegenstanders opeten gaan we zeker niet doen, maar we gaan nog punten pakken. We moeten zolang mogelijk strijden voor onze beste plaats en dat is voorlopig de tweede plaats. Ik vrees dat dat ook zo zal blijven. De eerste plaats is vrij onbereikbaar. Voor ons én wellicht ook voor AA Gent."

  Hein Vanhaezebrouck bij Peter Vandenbempt: