• home
 • video
 • pas verschenen

  Sa Pinto staakt persboycot en rammelt met voeten van journalist

  Met veel tegenzin stond Sa Pinto de pers te woord.

  0 / 0
  Ricardo Sa Pinto kondigde vorige week aan dat hij niet meer met de pers zou praten, maar de Standard-trainer kon toch niet onder het verplichte interview voor de match tegen Genk uit. De journalist met dienst wachtte een moeilijke klus. "Hij rammelt met zijn voeten", zag ook Peter Vandenbempt.

  Het integrale interview met PlaySports:

  Journalist: "Hoe tevreden ben je met de voorbereiding op deze match, met de trainingsweek?"

  - Sa Pinto: "Ik wil eerst iets belangrijk zeggen. Ik ben alleen maar hier omdat de club verplichtingen heeft aan de Pro League. De coach moet voor en na de match de pers te woord staan en aanwezig zijn op de persconferentie. Dus ik doe dit omdat ik niet wil dat de club boetes krijgt. De club is belangrijker dan mijn persoon. Daarom ben ik hier.”

  Journalist: "Mag ik toch vragen stellen over de match?"

  - Sa Pinto: “Natuurlijk.”

  Journalist: "Ben je blij met de voorbije week?"

  - Sa Pinto: "Ja."

  Journalist: "Dat is een kort antwoord."

  - Sa Pinto: "Ja."

  Journalist: "Wat verwacht je van de wedstrijd tegen Genk, een team dat je goed kent?"

  - Sa Pinto: "Een moeilijke match, heel moeilijk."

  Journalist: "Zullen we er maar mee ophouden?"

  - Sa Pinto: "Het wordt een moeilijke match."

  Journalist: "Oké, bedankt. Succes."

  - Sa Pinto: "Hartelijk bedankt."

  "Hij heeft een beetje met de voeten van de interviewer gerammeld"

  Peter Vandenbempt, die commentaar geeft op de partij voor Sporza-radio, bekeek het bizarre gesprek.

  "Hij praat niet meer met de pers, maar er zijn natuurlijk contractuele verplichtingen. Als hij die niet nakomt, zou dat heel veel geld kosten aan de club of aan hem. Hij moet voor en na de match een interview geven aan de rechtenhouders, aan de tv-zenders."

  "Hij is het interview komen geven, maar af te leiden uit de lengte van zijn antwoorden, is hij daar pro forma komen staan en heeft hij alleen “ja en “neen" geantwoord. Het was ultrakort en met telkens nog een glimlachje erbij, dus ik denk dat hij wat met de voeten van de interviewer heeft gerammeld en bij uitbreiding dus met die van de tv-zender, die er toch voor zorgt dat hij zijn loon kan opstrijken."

  "Het is afwachten of hij straks naar de persconferentie zal komen en of hij daar ook gewoon "ja" en "neen" zal zeggen."

  Beluister het bewuste interview en de commentaar van Vandenbempt: