• home
 • video
 • pas verschenen

  Razende Mazzu: "Charleroi is een gemakkelijke ploeg om te flikken"

  Het zat gisteren niet mee voor Felice Mazzu en Charleroi.

  0 / 0
  Charleroi-trainer Felice Mazzu was na de verloren wedstrijd tegen Anderlecht niet te spreken over de wedstrijdleiding. Die kende Anderlecht een strafschop toe, al leek dat een heel vreemde beslissing. "Er gebeuren dingen die niet normaal zijn", klinkt het.

  "Hoe moeten wij in godsnaam een wedstrijd winnen?"

  Na een duel tussen Zajkov en Teodorczyk in de zestien van Charleroi, gingen de twee spelers allebei neer. Er leek niets aan de hand, tot scheidsrechter Boucaut plots naar de stip wees. Teodorczyk faalde niet vanaf 11 meter en bezorgde Anderlecht zo de 3 punten.

  Charleroi-trainer Felice Mazzu was na de wedstrijd niet mals voor de wedstrijdleiding. "Dit is een schandaal. Ik begrijp er helemaal niets van", klonk het meteen na affluiten. "Hoe moeten wij in godsnaam een wedstrijd winnen?"

  "Heel het stadion heeft gezien dat het geen penalty was, behalve de VAR en de scheidsrechter. Dat we geen punten pakken tegen Anderlecht, is niet de schuld van mijn spelers. Ik ben heel trots op hen. Vandaag is het reglement gewoonweg niet gerespecteerd."

  "Er gebeuren dingen die niet normaal zijn. Het is altijd Charleroi dat moet lijden, Charleroi dat moet zwijgen. Misschien krijgen we volgende week wel een strafschop als we nu een hele week wenen in de kranten."

  "De VAR is niet gebruikt omdat Charleroi een kleine ploeg is"

  Ook op de persconferentie even later trok Mazzu fel van leer. "We kwamen goed terug in de wedstrijd na de vroege openingsgoal. In de tweede helft maakten we zelfs gelijk. En dan was er de strafschop. Charleroi is een kleine ploeg en een gemakkelijke ploeg om te flikken."

  "Er worden overal schermen gezet en scheidsrechters in busjes geposteerd. Er zijn zelfs vergaderingen met de trainers. Daarin wordt gezegd dat er geel getrokken zal worden als een speler om de videoref vraagt. Dat gebeurt al niet. En dan heb je dit."

  "Iedereen heeft gezien dat het juist Teodorczyk is die de fout maakt. Boucaut zei me dat het de VAR was die de beslissing nam. Ik zou graag een uitleg hebben van de persoon in het busje. Ik snap er niets van."

  "De spelers verdienen hun brood door punten te pakken. De scheidsrechter en de VAR worden hoe dan ook betaald, ook al zijn hun beslissingen slecht."

  "Als Charleroi spreekt in de kranten, krijgt het kritiek. Maar de VAR is er twee weken na elkaar en ik weet niet waarvoor hij gebruikt wordt. Vandaag is de VAR niet goed gebruikt omdat Charleroi een kleine ploeg is."

  Vanhaezebrouck: "Ik kan geloven dat er veel onvrede is bij Charleroi"

  Anderlecht-coach Hein Vanhaezebrouck had ook een mening over de penaltyfase. "Heel moeilijk geval om penalty te fluiten. Ik zie ze allebei wringen. Teo probeert er voor te geraken en ze lopen tegen elkaar. Boucaut staat er dichtbij en geeft strafschop. Ik ga niet mee met het verhaal van de “kleine clubs”, maar kan wel geloven dat er veel onvrede is bij Charleroi. Zeker nu de VAR er ook is."

  "Wij hebben het vorige week meegemaakt, maar het zat nu eens mee voor ons. Het heeft al veel tegengezeten voor ons. Onder andere tegen Charleroi in de thuiswedstrijd. Om dan te zeggen dat Charleroi als kleine club altijd het slachtoffer is, dat klopt niet. Anderlecht is als grote club ook al vaak het slachtoffer geweest. Je hebt jaren waarin je bij de gelukkigen bent, je hebt jaren waarin je bij de ongelukkigen bent."

  Oordeel zelf: strafschop of niet?