• home
 • video
 • pas verschenen

  Primeur: United-fans kiezen Lukaku tot Speler van de Maand: "Uitzonderlijk"

  Lukaku scoorde de afgelopen maand 4 treffers in vijf wedstrijden.

  Romelu Lukaku mag een nieuwe individuele prijs aan zijn palmares toevoegen. De Rode Duivel werd voor het eerst sinds zijn komst bij Manchester United in juli verkozen tot "Speler van de Maand". "We moeten als club blijven genieten van deze goede flow", reageerde de spits.

  Lukaku verkeert in bloedvorm en reeg in maart de ene na de andere goede prestatie aaneen. In vijf wedstrijden over alle competities heen trof de 24-jarige spits maar liefst 4 keer raak én was hij goed voor één assist. Bovendien bereikte Lukaku een indrukwekkende mijlpaal en mocht hij tegen Swansea zijn 100e Premier League-doelpunt vieren.

  "De laatste maand is zowel voor mij als voor het team een uitzonderlijke periode geweest. We spelen goed en moeten als club blijven genieten van deze flow. Alleen op die manier kunnen we uitblinken in het laatste deel van het seizoen", aldus de aanvaller.

  "Het is belangrijk om het laatste seizoensdeel goed te volbrengen. Wij zijn Manchester United en moeten elk jaar streven naar de hoogste positie in het kampioenschap."

  Niet de eerste nominatie

  "Big Rom" ontving maar liefst 71 procent van de stemmen en bleef zo ruim middenvelder Nemanja Matic (22 procent) en verdediger Ashley Young (7 procent) voor. Ook in september en februari werd Lukaku al genomineerd voor de bekroning, maar toen kon hij zijn selectie niet verzilveren.

  Lukaku scoorde dit seizoen in alle competities al 26 doelpunten en was goed voor 8 beslissende passes.

  Manchester United feliciteerde Lukaku op Twitter: