• home
 • video
 • pas verschenen

  FIFA: "Voorlopig 7.903 Belgische fans met ticket voor WK in Rusland"

  Fans die nog naar het WK willen, kunnen tot de dag van de finale kaartjes kopen.

  Op 3 april liep de 3e verkoopsfase voor het WK voetbal in Rusland af. De teller van Belgische fans met een ticket staat voorlopig op 7.903. Er is nog een 4e en laatste verkoopsfase.

  In september 2017 begon de ticketverkoop voor het WK van deze zomer. In februari, na afloop van de tweede verkoopsfase, hadden 8.486 Belgische fans een WK-ticket aangevraagd bij de FIFA. Dat hoefde niet noodzakelijk een ticket voor een match van de Duivels te zijn.

  De tickets zouden wel pas na de 3e verkoopsfase (13 maart-3 april) definitief toegewezen worden. In die 3e fase - waarin alleen kaartjes voor neutrale vakken ter beschikking waren - kochten slechts 602 Belgen een kaartje.

  De FIFA moest wel een pak Belgen (1.185 in totaal) uit de eerste 2 fases teleurstellen, omdat de vraag het aanbod oversteeg.

  De Belgische voetbalfan loopt niet warm voor het WK: in februari meldde de Belgische bond dat er maar 2.773 Belgen de matchen van de Rode Duivels wilden bijwonen. 311 voor Panama, 1.001 voor Tunesië en 1.461 voor Engeland.

  Lastminutedeals mogelijk tot dag van finale

  Op 18 april begint de vierde en laatste verkoopsfase. Die periode loopt tot 15 juli, de dag van de finale. De fans kunnen enkel zitjes voor neutrale vakken kopen en kunnen ook lastminutedeals doen.