• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Flames lijden zuur puntenverlies na knotsgekke extra tijd

  Wullaert mist een penalty in het begin van de tweede helft.

  0 / 0

  Wullaert mist een penalty in het begin van de tweede helft.

  De Red Flames hebben voor het eerst punten verloren in hun WK-kwalificatiecampagne. Tegen Portugal werd het 1-1. In de extra tijd scoorden beide landen een keer. Tessa Wullaert had toen al een penalty gemist. Door het gelijkspel wordt winnen van groepsleider Italië volgende week dinsdag een noodzaak.

  Een recordaantal tickets waren verkocht voor de wedstrijd tegen Portugal in Leuven, maar door organisatorische problemen raakten veel mensen pas te laat in het stadion. Zij die wel op tijd waren zagen een erg gesloten eerste helft. De angst om te verliezen leek groter bij de Flames dan de wil om te winnen.

  De Belgische vrouwen leden veel balverlies en kwamen te weinig tot vlotte combinaties. Na een vrije trap van de Belgen ging de bal wel in doel, maar het feestje ging niet door omdat Cayman de bal met de arm raakte. Tegenstander Portugal deed zeker niet beter. 0-0 bij de rust was het logische resultaat.

  De tweede helft was vijf minuten bezig toen de Flames dé kans kregen op voorsprong te komen. Wullaert werd tegen de grond geduwd in het strafschopgebied. Ze mocht zelf de penalty trappen, maar raakte de paal.

  De misser was de vonk die de match nodig had. Beide landen voerden het tempo op. De Flames kregen de beste kansen, maar scoren leek niet te lukken. Tot de extra tijd was aangebroken.

  Wullaert schilderde een corner op het hoofd van De Caigny, die alleen voor doel mocht binnen koppen. Een perfect scenario voor de Belgen, zo leek. Maar dat was buiten Jessica Silva gerekend. Portugese pakte uit met een prachtige beweging en zette dreigend voor.

  Philtjens zag geen andere mogelijkheid om te voorkomen dat de bal over de doellijn zou rollen dan hem met twee armen tegen te houden. Rood voor de verdedigster en een penalty in de 93e minuut voor Portugal. Silva miste niet. Eindstand 1-1.

  Serneels: "Blijven geloven dat we van Italië kunnen winnen"

  • Ives Serneels: "Automatisch denk je na zo'n match aan de negatieve dingen, maar eigenlijk is dat niet nodig. We moeten de ontgoocheling zo snel mogelijk doorspoelen. We hebben tegen een goed Portugal geen grote kansen weggegeven. Na de rust zijn we beter in de match gekomen, maar sleutelmomenten hebben we niet benut. Als die penalty binnen is, moeten zij komen. Maar er waren nog zo'n momenten. Dinsdag zullen we tactisch sommige dingen beter moeten doen, maar in Italië gaan we voor de drie punten. Ondanks deze klap blijven we geloven dat we kunnen winnen in Italië. We hebben speelsters die tegen Italië iets kunnen doen, als we de bal hebben.""
  Stand in groep 6
    MWVD+/-punten
  1.Italië6600+1118
  2.België5311+1310
  3.Portugal4121+64
  4.Roemenië5131-34
  5.Moldavië5051-271