• home
 • video
 • pas verschenen

  Officieel: Anderlecht neemt afscheid van Van Holsbeeck na 15 jaar dienst

  Herman Van Holsbeeck.

  0 / 0

  Herman Van Holsbeeck.

  Herman Van Holsbeeck is geen algemeen manager meer van Anderlecht. Vanochtend is een einde gekomen aan 15 jaar samenwerking. Van Holsbeeck zei iedereen op het trainingscomplex van Neerpede vaarwel en leverde meteen ook zijn auto in. De officiële bevestiging van Anderlecht volgde een paar uur later.

  Nieuwe bazen, nieuwe wetten. Marc Coucke laat er in Anderlecht geen gras over groeien en heeft zijn eerste belangrijke knoop doorgehakt als kersvers voorzitter van paars-wit: er komt een einde aan de samenwerking tussen de Brusselse club en Herman Van Holsbeeck.

  Van Holsbeeck was 15 jaar manager van de recordkampioen. Maar met de komst van Marc Coucke, die Luc Devroe vanuit Oostende in zijn zog meeneemt, waren de dagen van de 63-jarige manager geteld. Vandaag is een einde gekomen aan de werkzaamheden van Van Holsbeeck in Anderlecht.

  Vanochtend heeft Van Holsbeeck in Neerpede van iedereen afscheid genomen. Hij leverde ook meteen zijn auto in en vertrok samen met zijn vrouw, die met haar auto naar het trainingscomplex gereden was, naar huis. De officiële bevestiging van het einde van de samenwerking volgde een paar uur later.

  Vanavond zal Van Holsbeeck dus voor het eerst in jaren een wedstrijd van Anderlecht missen. De Brusselaars nemen het op speeldag 2 van POI op tegen Charleroi.

  Acht landstitels en een beker

  Herman Van Holsbeeck was in de jaren 70 zelf actief als voetballer. Hij speelde voor Dendermonde, Stade Leuven, VG Oostende, Union, RJ Waver en Bierbeek. Daarna gooide hij het over de trainersboeg.

  Midden jaren 90 gaf Van Holsbeeck zijn carrière een nieuwe wending en ging hij zelf achter de knoppen zitten. Bij RWDM werkte hij achtereenvolgens als secretaris en manager. In 1999 vertrok hij naar Lierse. Daar plukte Anderlecht, met name Roger Vanden Stock, hem in 2003 weg.

  In de hoofdstad volgde Van Holsbeeck Michel Verschueren op. Eerst werkte hij nog in zijn schaduw, vanaf 2004 nam hij het commando volledig in handen. Acht keer veroverde Anderlecht onder Van Holsbeeck de titel: in 2004, 2006, 2007, 2010, 2012, 2013, 2014 en 2017. In 2008 kwam daar ook de Beker van België bij.

  Bert Sterckx in Het journaal over het vertrek van Van Holsbeeck: