• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht bevestigt: Luc Devroe is de nieuwe sportief directeur

  Devroe volgt Van Holsbeeck op in Anderlecht.

  0 / 0

  Devroe volgt Van Holsbeeck op in Anderlecht.

  In een kort persbericht heeft Anderlecht de samenstelling van de nieuwe Raad van Bestuur bekendgemaakt. Zoals verwacht is Luc Devroe de nieuwe sportief directeur van de landskampioen. "Ik ben trots om de sportieve cel van de grootste club van het land te mogen leiden", klinkt het.

  Coucke: "Nieuwe team is zeer gemotiveerd"

  Herman Van Holsbeeck werd deze ochtend, na een samenwerking van 15 jaar, bedankt voor bewezen diensten. Zijn opvolger als sportief directeur is Luc Devroe. Die wordt door Marc Coucke, de nieuwe voorzitter van de recordkampioen, meegenomen van bij KV Oostende.

  "Dit nieuwe team is zeer gemotiveerd om, eendrachtig en met behoud van de historische waarden, alle fans van Anderlecht opnieuw mooie mauve tijden te laten beleven", zegt voorzitter Marc Coucke in een korte mededeling.

  De nieuwe Raad van Bestuur van Anderlecht bestaat, naast Coucke en Devroe, uit de volgende leden: Jo Van Biesbroeck, gedelegeerd bestuurder en CEO, Michael Verschueren, gedelegeerd bestuurder, Joris Ide, Claire Vanden Stock en Michael Schenck.

  Devroe: "Hecht veel belang aan scouting en ook jeugdopleiding blijft prioriteit"

  Ook Luc Devroe heeft op de website van Anderlecht kort gereageerd. "Mijn vader nam mij vroeger elk weekend mee naar de vier Brusselse clubs, waardoor ik geregeld in het Astridpark kwam en Anderlecht met veel respect ben beginnen te volgen", legt Devroe uit.

  "Ik ben dan ook trots om de sportieve cel van de grootste club van het land te mogen leiden. Ik ben erg fier op wat ik in het verleden bij Club Brugge, Roeselare en KV Oostende mee verwezenlijkt heb, vooral aangezien we met die twee laatste clubs toch Europees voetbal gehaald hebben. Die ervaring zal ten goede komen aan wat wij hier bij paars-wit willen bereiken."

  "We moeten per positie een dubbele bezetting nastreven, liefst met zoveel mogelijk jonge - en als het kan Belgische - spelers", licht de nieuwe sportieve baas van Anderlecht zijn visie toe.

  "Als we een speler halen, moet die altijd een directe of potentiële meerwaarde kunnen vormen voor de ploeg. Ik hecht veel belang aan de scouting, terwijl ook de jeugdopleiding een prioriteit voor ons is en blijft. Op die manier moet de huisstijl van Anderlecht bewaard blijven en moeten we onze sportieve doelstellingen halen."