• home
 • video
 • pas verschenen

  Sergeant: "Na Parijs-Roubaix zal Lotto-Soudal weer op de rails staan"

  0 / 0
  Het voorjaar van Lotto-Soudal was - op de zege van Tiesj Benoot in de Strade Bianche na - nog niet schitterend. Manager Marc Sergeant kijkt al uit naar de klimklassiekers. "We hebben weer veel pech gehad dit seizoen."

  Naast de mooie overwinning van Tiesj Benoot in de Strade Bianche en enkele ereplaatsen, werd het voorjaar van Lotto-Soudal vooral gekenmerkt door pech. "We hadden weer veel tegenslag. Van in Milaan-Sanremo konden we niet meer rekenen op Greipel, Keukeleire is ziek geweest en ook Maes was er een hele tijd niet bij", vertelt Sergeant.

  "Dat zijn toch mannen die belangrijk zijn voor de ploeg, zeker Greipel. Hij had in Gent-Wevelgem en Milaan-Sanremo zeker kunnen meesprinten voor de zege, al zeg ik niet dat hij gewonnen zou hebben. In de Ronde van Vlaanderen hadden we maar 1 pion mee in de kopgroep van 30. Dat was niet goed genoeg, dat heb ik meteen gezegd. De anderen hadden blijkbaar mechanische pech onderweg. Ja, dan is het ook zo."

  "Gisteren in de Scheldeprijs was er eigenlijk een mooie kans voor Jens Debusschere, zeker omdat er veel favorieten zoals Groenewegen, Démare en Kittel er niet meer bij waren. Hij zei daarnet nog dat hij niet snapte waarom hij niet vertrokken was. Dat zijn kansen die je moet grijpen."

   

  "Gelukkig had Benoot de Strade Bianche al gewonnen. Hij was daar gewoon de beste. De afgelopen weken was hij altijd bij de besten in de koers en Tim Wellens eigenlijk ook. Dat is ook belangrijk."

  "We zijn wel altijd in de running geweest voor de prijzen, daar kunnen we niet over klagen. De renners hebben zich altijd laten zien. Ik vermoed dat er een periode komt, na deze Parijs-Roubaix, waarin we wel een goeie ploeg zullen hebben die volledig op de rails staat. Wellens en Benoot zullen daar centraal in staan."

  "Quick-Step is de beste ploeg van het moment"

  Die andere Belgische ploeg, Quick-Step, boekte al heel wat meer succes dit seizoen. "We kijken met een verbaasde blik naar Quick-Step. Het is niet een renner, maar ze hebben er meerdere."

  "Terpstra springt er een beetje uit, maar in de breedte zijn ze heel goed. Het is gewoon de beste ploeg van het moment."

  Keukeleire staat aan de start: "Zal zo'n 85 procent zijn"

  Keukeleire miste door ziekte de E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen, maar zondag staat hij aan de start. "Het gevoel tijdens de verkenning was goed", klonk het na de verkenning.

  "Het was bijzonder vervelend om naar de koers te kijken vanuit de zetel. Ik ben genezen, maar natuurlijk, de conditie is niet top en ik ben niet honderd procent, maar de conditie is goed genoeg om te kunnen starten. Ik hoop dat ik nog een beetje beter zal worden, een paar procentjes en ik vermoed dat ik dan op zo'n 85 procent zal zijn."

  "We staan zondag nog altijd met zeven gemotiveerde renners aan de start en in de koers zelf zullen we dan wel bepalen wie vooruit wordt geschoven. We moeten proberen om zo ver mogelijk te komen en de jongens die zich goed voelen, wil ik proberen bij te staan. Dat is de meest realistische job voor mij."

  Lotto-Soudal verkent de kasseien: