• home
 • video
 • pas verschenen

  Peter Sagan: "Eén keer kasseien per jaar is oké"

  Peter Sagan ontwijkt een enorme plas op de kasseien.

  Wereldkampioen Peter Sagan (28) wil zondag zijn voorjaar nog wat meer kleur geven in Parijs-Roubaix. Verliefd op de Hel van het Noorden is hij niet. "Ik voel me niet slecht, maar ook niet geweldig", schat hij zijn vorm een paar dagen voor de race in.

  "Voel me niet slecht, maar ook niet geweldig"

  Zijn beste resultaat in Parijs-Roubaix was een 6e plaats in 2014, toen Niki Terpstra won. "Ik doe altijd mijn best in een wedstrijd, ook in Roubaix, maar ik had er inderdaad nog niet veel succes", legt Peter Sagan uit.

  Vanmiddag trok hij op verkenning voor een beter resultaat. "Daar hou ik wel van", vertelt de Slovaak. "Je moet normaal toch trainen. Als je dat kan doen op het parcours is dat beter. Het zorgt voor meer plezier en uiteindelijk doen we het hier slechts één keer per jaar."

  Houdt hij van de kasseien? Sagan: "Het is wel oké, voor één keer per jaar. Een droge of natte Parijs-Roubaix maakt veel verschil. Het verandert de stijl van de wedstrijd."

  Zijn eigen vormpeil is momenteel nog wat een vraagteken. "Ik voel me niet slecht, maar ook niet geweldig. Gewoon goed genoeg. Of ik sterker aan het worden ben? Tja, ik win alleszins meer aan ervaring", lacht Sagan.

  Het interview met Peter Sagan: