• home
 • video
 • pas verschenen

  Nog een songtekst voor Niki Terpstra: "Geen grens, geen grens"

  Rapt Niki Terpstra zondag een stukje Kraantje Pappie?

  0 / 0

  Rapt Niki Terpstra zondag een stukje Kraantje Pappie?

  Ook in Parijs-Roubaix tipt Tom Boonen op Niki Terpstra. En als zijn ex-ploegmaat de dubbel pakt, heeft Boonen een songtekst klaar voor de Nederlander. Bekijk hieronder enkele fragmenten uit Extra Time Koers.

  Tom Boonen en Kraantje Pappie

  Niki Terpstra verpakt graag songteksten in zijn reacties. 2 Unlimited, Jebroer en Raymond Van het Groenewoud passeerden dit jaar al de revue. Zondag staat Terpstra volgens Tom Boonen weer op 1.

  Tijd voor Kraantje Pappie? Boonen debiteert de tekst alvast in Extra Time Koers:
  Geen grens, geen grens. Ik ben in essentie niet per se een slecht mens.
  Ik heb in essentie niet per se een probleem, maar het is de fiets dat ik knal zo extreem.

  "Niki had me in een tuin gekwakt"

  Yves Lampaert zag er wat tegenop om met Niki Terpstra in de ploeg te rijden. "Omdat hij me ooit in een tuin gekwakt had", legde hij uit, "maar nu vind ik hem echt een topper."

  Tom Boonen: "Dat heb je met veel renners. Ik had ook altijd ambras met Niki, tot hij voor ons kwam rijden."

  "Pedersen is een uitzonderlijk talent"

  De 22-jarige Deen Mads Pedersen, de verrassing van de Ronde van Vlaanderen, wordt zondag opnieuw een van de concurrenten van Niki Terpstra. Moeten John Degenkolb en Jasper Stuyven vrezen voor hun plaatsje in de ploeg?

  "Vrezen? Pedersen is een uitzonderlijk talent, hij gaat er zonder twijfel over. Misschien kunnen ze maar beter een andere ploeg zoeken", waarschuwt Tom Boonen.

  "Supergasten Keisse en Declercq"

  Yves Lampaert steekt de loftrompet over Iljo Keisse en Tim Declercq. Zij verzetten elke wedstrijd bergen voor Quick-Step. "Dat doen ze supersterk", weet Lampaert, de winnaar van Dwars door Vlaanderen. "Het zijn supergasten. Ze matten het peloton af. Daar profiteren wij in de finale van."

  "Iljo Keisse is een beer. Dat kan ik niet genoeg benadrukken", vult Tom Boonen aan. In de eerste helft van de wedstrijd knapt hij soms het werk van 3 of 4 renners op."

  Dit jaar wint Quick-Step de ene koers na de andere. "Ze hebben veel renners die allemaal op één lijn zitten", weet Nick Nuyens. "Ze rijden voor mekaar en er is veel ambiance."

  "Het is alles dit seizoen", weet Boonen. "De jonge renners zijn meteen zeer goed. Dat is scouting en wat geluk. Voor zo'n seizoen kan je niet trainen. Het kan ook tegenvallen."

  "Wout ligt nog een jaar onder contract"

  Het debuut van Wout van Aert in de voorjaarsklassiekers is een voltreffer. De wereldkampioen veldrijden koerst nog een jaar voor de procontinentale ploeg Veranda's Willems-Crelan. Of kan hij daar onderuit?

  Teammanager Nick Nuyens draait om de hete brei heen. "Ik ben er niet mee bezig. Wout ligt nog onder contract tot eind volgend jaar. En zondag gaan we Parijs-Roubaix rijden", antwoordt hij in Extra Time Koers. "Laat hem daar nu op focussen."

  "Ik zie hem ook nog veel crossen. Dat doet hij graag. En een renner moet doen wat hij graag doet."