• home
 • video
 • pas verschenen

  Nieuw succes voor Quick-Step in Roubaix? "Concurrentie begint ons te haten"

  0 / 0
  Het voorjaar van Quick-Step leest als een sprookje. Ook in Parijs-Roubaix mikt het team op het allerhoogste. Niki Terpstra en Philippe Gilbert worden beide genoemd als kopman. Is er geen concurrentie binnen het onoverwinnelijke team? "Ik zou onwijs blij zijn als een ploegmaat wint", beweert Terpstra.

  Terpstra: "Roubaix ligt me nog beter dan de Ronde van Vlaanderen"

  Terpstra won op indrukwekkende wijze de Ronde van Vlaanderen. Is hij nog hongerig? "Natuurlijk, wij zijn hongerige wolven", verzekerde hij. "Ik heb geprobeerd een rustige week thuis door te brengen. Mijn telefoon stond wel roodgloeiend, maar die heb ik af en toe uitgezet."

  "Ik zit vol vertrouwen. Dat kan ook niet anders. Dit is mijn favoriete koers. Het ligt me normaal nog beter dan de Ronde. Ik hoop dat de vorm er nog is en dat die niet in Oudenaarde is gebleven."

  Ziet Terpstra zich al de favoriet zondag? "Een van de favorieten. Er is een hele lange lijst. We mogen niet te euforisch worden want voor de concurrentie is dit ook weer een nieuwe kans. Ik heb alleszins nog geen liedje in mijn hoofd voor het geval ik win."

  "De tactiek van Quick-Step voor zondag is geen geheim: gaan met die banaan en aanvallen. We zullen volop koersen en hopelijk pakt het goed uit. Of er niet te veel concurrentie binnen ons team? "Neen, ik zou onwijs blij zijn als er een ploegmaat wint. Ze hebben al veel voor mij gedaan de afgelopen weken. Samen bereiken we meer. Haat de rest van het peloton ons? Ik snap wel dat het frustrerend is."

  "Ik hoop dat het droog blijft want dan is de geluksfactor, of eerder ongeluksfactor, minder groot. We zijn op dit moment goed genoeg en hebben geen ongeluk van iemand anders nodig."

  Gilbert: "Ik verwacht een epische race"

  Philippe Gilbert is de andere kopman van Quick-Step voor zondag. "Ik ben blij dat het bijna zover is. De vorm is nog uitstekend. Ik was heel goed in de Ronde en het zijn meestal dezelfde renners die in Roubaix de koers maken. Dat is goed voor het vertrouwen. Ik zal meekunnen."

  "Het is de eerste keer dat Roubaix echt mijn doel is. Ik wil eens kijken of ik kan meedoen voor de overwinning. Ik heb zelf niet zoveel ervaring hier, maar ik heb veel ervaring rond mij in het team, in de auto en op de fiets. Ik vertrouw mijn ploeg. Ik denk dat ik de mannen moet volgen tot op een bepaald moment, wanneer ik voel dat het tijd is om zelf te gaan.  en dan gaan als ik voel dat het moment daar is. Dan ga ik zelf."

  Is er veel concurrentie binnen de ploeg? "Een beetje, maar dat is toch goed. Ik wil altijd graag zelf winnen, maar verliezen tegen een ploegmaat is toch anders dan verliezen tegen een concurrent. Ik heb veel ambitie, maar de bedoeling is dat ploeg wint. Dat is onze tactiek. We rijden echt samen en daarom zijn we ook zo sterk."

  "Ze voorspellen iets warmer weer de komende dagen. Dat is goed voor mij want in de Ronde heeft mijn lichaam het moeilijk gehad met de kou. Droog zal de weg sowieso niet worden. Er ligt slijk op de kasseien, dus ik verwacht een epische race."

  Lefevere: "De concurrentie begint ons stilaan te haten"

  Patrick Lefevere beleeft een prachtig voorjaar met zijn ploeg. "Ik hoop dat mijn zeven renners dezelfde benen hebben als vorig weekend. We zijn in absolute topvorm. Hopelijk kunnen we dat nog even aanhouden. De concurrentie begint ons stilaan te haten. Dat is normaal. Hoe meer ze ons haten, hoe meer fouten ze zullen maken."

  "De manier waarop er tegen ons gekoerst wordt, is stilaan op het randje. Ik probeer mijn eigen renners natuurlijk wel met de voetjes op de grond te houden. Ze mogen niet denken dat we onklopbaar zijn, zeker in deze omstandigheden. De wegen liggen er slecht bij. In iedere bocht schuilt er gevaar. We moeten proberen om meer dan 200 kilometer alert en geconcentreerd te zijn."

  Is de concurrentie binnen het team niet te groot? "Die vraag stelt men mij al sinds 1993. Dat is een luxeprobleem. Als je met één kopman naar Roubaix gaat en er gebeurt iets, dan heb je niets meer over. Voorlopig gedragen ze zich nog allemaal naar teamorders. Terpstra en Gilbert staan een trapje hoger dan de anderen. Maar we kunnen, en dat is een beetje ons geheim, heel snel omschakelen naar plan B."